SON DAKİKA



Haber > Gündem > Et fiyatlarına karşı ‘evde kıyma’ çözümü

Et fiyatlarına karşı ‘evde kıyma’ çözümü

10 Temmuz 2022 Pazar - 12:31




Kurban Bayramı hazırlıkları, internet alışverişlerine de yansıdı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, “Son yıllarda kurban bayramlarında kıyma yapma makinesi gibi ürünlere oldukça talep olduğunu görüyoruz. İnsanlar kıymasını evde çekmeye başladı, bundan 5 yıl önce bu ürüne çok ilgi olduğunu görmüyorduk” dedi.





Kurban bayramıyla birlikte internet alışverişlerinde de bayrama ve tatile özgü tercihler öne çıktığını belirten Çevikoğlu, “Derin dondurucu, kıyma makinesi, bıçak setleri, güneş yağı, şapka, çadır, kahve makinesi, mutfak robotu, saklama kabı, mangal, tencere ve şeker-çikolata gibi bazı ürünlerin alımlarında diğer günlere göre yüzde 30’lara yakın artış görüyoruz” diye konuştu.

Bayram nedeniyle insanların şehir dışına çıkışlarının arttığını dile getiren Çevikoğlu, “Bu durum, vatandaşların yolda kalmaması adına yaz lastiklerinin satışlarına da yansımış gibi görünüyor. Bayrama 10 gün kala bu ürünlerin alımlarının hızlandığını ve insanların hazırlıklarını yaptığını gördük. Eski lastiklerini yeni aldıkları lastiklerle değiştiriyorlar. Normal dönemlere göre lastik satışlarında önemli ölçüde artışlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap