SON DAKİKA



Haber > Gündem > Estetik sonrası ölümde yeni gelişme! Kanda ve akciğerde tespit edildi

Estetik sonrası ölümde yeni gelişme! Kanda ve akciğerde tespit edildi

20 Haziran 2023 Salı - 12:45




Beylikdüzü'nde bir güzellik merkezinde kalçasına dolgu yaptırdıktan sonra hayatını kaybeden Kübra Boyraz davasında esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Mütalaada doktor Öner Özsoyer’in , “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.





İstanbul Beylikdüzü’nde 24 Eylül 2020 tarihinde bir güzellik merkezinde kalça dolgusu yaptıran 38 yaşındaki Kübra Boyraz hayatını kaybetmişti. Boyraz’ın ölümü sonrası başlatılan soruşturma sonunda aralarında merkez doktoru Öner Özsoyer’in de olduğu 4 kişi hakkında dava açıldı.

Yargılamanın devam ettiği sırada sanıklardan Erdal Doğruya, kaldığı cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

9 YILA KADAR HAPİS

Mütalaada Kübra Boyraz’ın sanıkların işlettiği güzellik merkezine giderek kalçasına dolgu yaptırdığı, ancak Boyraz’ın kanına ve akciğerine kimyasal ve toksikolojik maddelerin karışması nedeniyle gelişen komplikasyon nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Mütalaada, Adli Tıp Kurumu raporu dikkate alındığında sanıklar Erdal Doğruya ve Öner Özsoyeri’nin maktulün ölümünde kusurlu oldukları bildirildi. Erdal Doğruya’nın öldüğü belirtilen mütalaada Öner Özsoyeri’nin eylemine uyan “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Mütalaada diğer iki sanıkla ilgili hukuki değerlendirme yapılmadı.

“EKSİK MÜTALAA”


Kübra Boyraz’ın ailesinin avukatı Fahri Solmazgül mütalaada iki sanığın olmamasını eleştirerek, “Savcı dosyayı okumamış ve eksik mütalaa hazırlayarak iki sanık hakkında bir değerlendirme yapmamış. Bu olay taksirle öldürme değil. Ruhsatsız bir işyerinde ilkokul mezunu bir insana cerrahi işlem yaptırıyorsan bu olası kastla öldürmedir. Biz davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini talep edeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap