SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eski BOTAŞ müdüründen doğalgaz zammı uyarısı: Yoksa çarpılırsınız

Eski BOTAŞ müdüründen doğalgaz zammı uyarısı: Yoksa çarpılırsınız

03 Ocak 2022 Pazartesi - 13:42




Eski Botaş Müdürü Gökhan Yardım'dan sanayiye gelen yüzde 50'lik doğalgaz zammı için uyarı geldi.





BOTAŞ, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere doğalgaza konutlarda yüzde 25, elektrik üreten santrallara yüzde 15 ve sanayiye yüzde 50 zam yaptı. Zam, bununla sınırlı kalmadı. Sanayici, tüketimi belli bir miktarı aşması durumunda “katlamalı” fiyattan doğal gaz tüketecek. Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, sanayiye gelen yüzde 50'lik doğalgaz zammı için uyarı geldi. Yardım, "Yüzde 50 zam geldi diye hesap yapmayın. Yoksa ay sonu çarpılırsınız" dedi.

Konu hakkında Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Yardım, şu ifadeleri kullandı:

“Doğal gaz kullanan sanayi tesisleri, doğal gaza yüzde 50 zam geldi diye hesap yapmayın, tarifeyi dikkatli okuyun. Yoksa ay sonunda maliyetleriniz şaşar, çarpılırsınız” uyarısında bulundu.

Geçen seneki tüketiminizin yüzde 60’a kadarki miktarının fiyatı 6.30 TL/m3 (yüzde 50 zamlı). Bu miktarı geçen her metreküpün fiyatı 9.45 TL/m3 (geçen miktarlarda fiyat yüzde 125 zamlı). Geçen sene Ocak ayında tükettiğiniz miktarı tüketirseniz zam yüzde 80 oluyor”.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap