SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Esed'in Yerine Geçecek Kişiye Odaklanılmalı"

"Esed'in Yerine Geçecek Kişiye Odaklanılmalı"

19 Temmuz 2012 Perşembe - 09:36




Şam'daki intihar saldırısı tüm dünyada yankı buldu. ABD'den açıklama geldi.





Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye'de şiddeti sona erdirmek için barışçıl yolların artık kapandığını ve " Esed'in Suriye'de kontrolü kaybettiğini" açıkladı. Carney, uluslararası toplumun artık Esed'in yerine kimin geçeceği konusuna odaklanması gerektiğini savundu.

Suriye'de geçiş sürecinin başlatılması gerektiğini kaydeden sözcü, "Esed'in nerede" olduğunun bilinmediğini belirtti. Carney, Çin ve Rusya'yı kastederek, ''Tarih, Esed'in müttefiki olanların yanında olmayacak'' dedi. Savunma Bakanı Leon Panetta, Esed'in iktidarı bırakması için uluslararası baskının artırılması gerektiğini dile getirdi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı ise, intihar saldırısında hedef alınan kişilerin, Suriye'deki şiddetin asıl mimarları olduğunu savundu. Obama-Putin Telefon Görüşmesi Gelişmelerin ardından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Putin bir telefon görüşmesi yaptı. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Suriye konusunda iki ülke arasındaki anlaşmazlık sürüyor" denildi. Obama yönetimi, Esed'in tüm kabinesi ile üst düzey yöneticileri hedef alan yaptırımları açıkladı. Yaptırımlar, kabine üyeleri, Suriye Merkez Bankası Başkanı ve üst düzey yetkililer olmak üzere 29 kişiyi kapsıyor.

Bu kapsamda, listedeki isimlerin Amerika Birleşik Devletleri'nin egemenlik alanındaki tüm varlıkları donduruldu ve Amerikalıların bu isimlerle iş yapması yasaklandı. Saldırıya Tepkiler Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, saldırıyı kınadı. İngiltere ile Almanya, Suriye'ye, Birleşmiş Milletler müdahalesinin gerektiğini açıklarken, Fransa, ülkedeki durumun ciddileştiği uyarısında bulundu. MOSSAD Acil Toplantıya Çağrıldı Gelişmeleri yakından izlediklerini açıklayan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, MOSSAD yöneticilerini acil toplantıya çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de "nihai savaş"ın yaklaştığını savundu. Suriye Milli Konseyi ise, " Bugün Suriye için bir dönüm noktası, bu son aşama, yakında hepsi düşecek" açıklamasında bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap