SON DAKİKA



Haber > Gündem > Esaretten kurtarılan Türk vatandaşları AHİM'e gidecek

Esaretten kurtarılan Türk vatandaşları AHİM'e gidecek

06 Ocak 2022 Perşembe - 12:41




Libya'da yaklaşık 2 yıl alıkonulduktan sonra kurtarılan Türk vatandaşlarından İlker Sağlık ve Nurettin Çalık, arkadaş ziyareti için geldikleri Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Libya'da yaşadıklarını anlattı.





İlker Sağlık ve Nurettin Çalık, mağduriyetlerinin giderilmesi için AHİM'e dava açacaklarını belirtti. Cezaevinde esaret altındayken bedenî ve ruhî şiddete maruz kaldıklarını belirten İlker Sağlık, "Libya'da cezaevine atılmamızın tek sebebi Türk olmamız idi. Yakalandığımız gün iş yerimize baskın oldu. Bize Türk müsünüz diye soruldu. Evet deyince bizi apar topar alıp cezaevine koydular. Biz burada işçiyiz, bizim suçumuz yok dedik. Bize Türk olmamızın yeterli olduğunu söylediler. Cezaevinde 2 yıl çok kötü günler geçirdik. Dayak yedik, işkence gördük, psikolojik baskılara maruz kaldık. Hasta olduk, ilaç bile vermediler. 2 yıl boyunca çok sıkıntı çektik. Ancak biz devletimize güveniyorduk, elbet bizi oradan kurtaracağını biliyorduk. Umutluyduk, umudumuzu hiç kaybetmedik. Devletimizin girişimleri sonucu hürriyetimize kavuştuk. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. Bizim 2 yıl sürede maddi ve manevi kayıplarımız oldu. Bu yüzden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Libya hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyoruz. Ancak nasıl dava açılacak onu bilmiyoruz ve destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap