SON DAKİKA



Haber > Gündem > Esad'ın hain Türkiye planı!

Esad'ın hain Türkiye planı!

09 Nisan 2015 Perşembe - 10:25




Bayırbucak bölgesindeki Türkmen gruplar, Esad'ın Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak için Suriye'den Türkiye'ye 'terör ihraç ettiğini' söyledi.





Suriye Türkmenlerinin en yoğun yaşadığı bölgelerden Bayırbucak'ta bulunan 2. Fetih Fırkası Komutanı Albay Ebul Fadıl (Ahmet Arnavut ) son bir ay içerisinde Türkmen Dağı ve çevresinin oldukça hareketlendiğini, İran'dan getirilen 3 bin askerin bölgeye yerleştirildiğini söyledi.

"ESAD KAOS ORTAMI YARATMAK İÇİN TÜRKİYE'YE TERÖR İHRAÇ EDİYOR"

Ebul Fadıl, Esad'ın Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak için Suriye'den Türkiye'ye 'terör ihraç ettiğini' söyledi. Beş farklı askeri birliğin bağlı bulunduğu 2. Fetih Fırkası Komutanı Ebul Fadıl, Lazkiye'deki Türkmen Dağı'nda bulunan karargâhında açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SAYIDA MİLİTAN BU KAMPTA EĞİTİLİYOR

Ebul Fadıl, rejimin kontrolündeki Suriye'nin sahil kasabalarından Basit'te bir eğitim kampı bulunduğunu ve Türkiye'den çok sayıda militanın bu kampta eğitildiğini iddia etti.


Türkiye ile Suriye arasında militan ve silah trafiğinin daha çok Samandağı'ndan deniz yoluyla sağlandığına dikkat çeken Türkmen komutan, ayrıca Keseb bölgesinden de bu yönde faaliyetlerin sürdüğünü bir üçüncü yol olarak da Türkiye-Beyrut-Lazkiye hava hattının kullanıldığını söyledi.

"BAŞ AKTÖR MİHRAÇ URAL"

Bayırbucak bölgesinde bulunan 2. Fetih Fırkası Komutanı'na göre, Esad Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak için Hatay nüfusuna kayıtlı Mihraç Ural'ı kullanıyor:

"Türkiye'deki terör örgütlerinde yıllarca faaliyet gösteren ve şu an Esad'la birlikte Suriye halkına karşı savaşan Mihraç Ural Suriye Muhaberatı ile birlikte bu girişimin baş aktörüdür. Bu şahsın kurduğu Suriye'de ki terör yapılanmasının adı da 'Tahrir Cephe İskenderun' ismini taşıyor. Yani kendisini İskenderun ve Antakya'yı özgürleştirme cephesinin başkanı olarak gösteriyor."

"ERDOĞAN'IN SURİYE POLİTİKASINI CEZALANDIRMAK İÇİN..."


Ebu Fadıl "Bir yılı aşkın süredir bölgemizde rutin çatışmalar dışında olağanüstü bir savaş yoktu. Ancak Şubat ayı ortalarında İran'a doğrudan bağlı olan 'Haras Savrel İrani' birlikleri bölgeye sevk edildi. Sonrasında yoğun bir saldırı başlattılar. Durin ve Acısu bölgelerine saldıran Şii birlikler istediklerini elde edemediler ancak şu an yine saldırıyorlar. Türkmen bölgelerinin Türkiye'de oluşturacağı etkiyi iyi bildikleri için ve Erdoğan hükümetinin Suriye politikasını cezalandırma amaçlı bu saldırılarına devam edecekler" ifadelerini kullandı.

"İRAN TÜRKMEN DAĞI'NI İSTİYOR"

İran kara birliklerinin bölgede etkinliğini artırmasını 'sınırda çok daha geniş bir hareket alanı istiyorlar ve bunun için tüm Türkmen Dağı'nı istiyorlar' şeklinde özetleyen Türkmen komutan, ayrıca Nebi Yunus Tepesi'nde kendi kaynaklarından aldıkları bilgiler çerçevesinde İran tarafından Türkiye'ye yönelik ciddi bir gözetleme/dinleme üssü kurulduğunu iddia ediyor.

"TÜRKİYE BİZİ TERK ETMEZ"

'Halen 10 binlerce Türkmen'in bölgede yaşadığını ve 30 dan fazla köyün kendi kontrollerinde olduğunu ifade eden Ebul Fadıl "Şayet buralar İranlı fanatik Şii milisler ya da Şebbihaların eline geçecek olursa, canlarımız ve namuslarımız acımasızca çiğnenecek. Biz bu ihtimalleri düşünmek bile istemiyoruz. Ve tüm gruplar burada düşmana yurdunu teslim etmemek adına direniyor. 1914 yılından bu yana öz vatanımızdan ayrı düştük. Bu topraklarda yaşayan Türkmenlerin kalbi Anadolu ile birlikte atmakta. Biliyor ve inanıyoruz ki herhangi bir felaket durumunda Türkiye bizi terk etmez. Bayırbucak bölgesinden 284 şehit Çanakkale'de yatmakta ve biz Türkiye'nin bir parçasıyız" dedi.


 

(Kaynak: Al Jazeera)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap