SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erkek şiddeti şubat ayında 22 cana mâl oldu

Erkek şiddeti şubat ayında 22 cana mâl oldu

02 Mart 2020 Pazartesi - 17:42




Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı son rapora göre şubat ayında 22 kadın erkek şiddetinden hayatını kaybetti. Platform ayrıca, hayatını kaybeden kadınlardan sekizinin eşi tarafından öldürüldüğü açıkladı.





Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye'de bu ay 22 kadın cinayeti işlendiğini duyurdu.  Platform tarafından açıklanan son raporda, 12 kadının şüpheli bir şekilde öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan erkek şiddetine maruz kalan kadınların 10’unun ateşli silahlarla, 9’unun kesici aletle, 2’sinin darp edilerek, 1’inin ise boğularak öldürüldüğü ifade edildi.

Yayınlanan raporda ayrıca, "Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor. Birbirinden farklı bölgelerde ve illerde kadınlar öldürülüyor ve kadınlar öldürülmediği şehirler istiyor" ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap