11 Ekim 2016 Salı - 09:43
İpe dizilen eriştelerin altlarına ise düşenlerin kirlenmemesi için bezler seriliyor. Yaklaşık 3 saat ipte kalan erişteler kuruduktan sonra kırılıyor ve kutulara konularak kilerlere yerleştiriliyor.
Hemen her evde hazırlanan erişteler yaklaşık 6 ay süren kış mevsimi boyunca yeniliyor ve özellikle de misafirlere ikram ediliyor. Makarnadan daha kolay pişebilen eriştelerden çorba yapıldığı gibi bazı yemek çeşitlerinde de kullanılabiliyor. Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olan kış öncesi erişte yapımı için komşular bir araya geliyor. İmece usulüyle her evin eriştesi hazırlanıyor. Pişirilmesi kolay yapılması zor olan eriştelerin hazırlığına sabahın erken saatlerinde başlayan kadınlar bir yandan çocuklarıyla ilgileniyor diğer yandan da erişteleri önce kurutup sonra da iplere dizmeye başlıyor.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.