Dünya Kupası 2026
A+ A-
Yorum
10

Erhan Karaal'ın neden kaçırıldığı ortaya çıktı! Kafama sıkacaklardı benden...

Yayın Tarihi: 19.06.2026 - 13:41
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın neden kaçırıldığı ortaya çıktı. Eşini arayıp fidye istedikleri öğrenildi. Erhan Karaal kaldırıldığı hastanede tedavi görürken "Kafama sıkacaklardı' dedi. Kaçırıldıktan sonra yaşadıklarını da anlatan Erhan Karaal, "Benden para istediler. Saatlerce darp edildim." diye konuştu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal 17 Haziran akşamı Maltepe'deki evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce zorla bir araca bindirilerek kaçırılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi neticesinde Erhan Karaal, 30 saat sonra Tuzla’da faaliyet göstermeyen eski bir fabrika binasının prefabrik kısmında bulundu. Kurtarılmasının ardından acilen Tuzla Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Karaal’ın darp izleri nedeniyle tedavisine ve sağlık kontrollerine devam ediliyor.

FİDYE İÇİN KAÇIRILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kaçırma eylemi sekiz kişilik bir organizasyon tarafından maddi kazanç (fidye) sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Soruşturma dosyasındaki detaylara göre, şüpheliler alıkoydukları süre boyunca Erhan Karaal'ın eşi Ayşe Karaal ile doğrudan telefon irtibatı kurarak kendisinden nakit para talebinde bulundu.

Erhan Karaal'ın neden kaçırıldığı ortaya çıktı! Kafama sıkacaklardı benden... - Resim: 0

"POLİS GELMESEYDİ...'

Hastanede yaşadığı süreci ailesine aktaran Erhan Karaal, emniyet birimlerinin operasyon zamanlamasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Karaal’ın beyanlarına göre, operasyon şu şekilde gelişti:

Şüpheliler, emniyet güçlerine yakalanmamak adına gece boyunca mağrufu metruk binalarda ve eski fabrika alanlarında dolaştırarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Olayın basına yansıması ve arama çalışmalarının yoğunlaşması üzerine şüphelilerin hareket alanı daraldı.

İstenen fidyeyi alamayacaklarını anlayan faillerin kaçış planı yapmadan hemen önce kendisini silahla vurmayı hedeflediklerini belirten Karaal, polis ekiplerinin tam o esnada baskın düzenleyerek can güvenliğini sağladığını ifade etti.

"KAFAMA SIKACAKLARDI"

Karaal yaşadıklarını eşi Ayşe Karaal'a anlattı. Buna göre Karaal, kaçırıldığı süre boyunca farklı noktalarda tutulduğunu ve şüphelilerin yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiğini söyledi. Erhan Karaal'ın eşine şunları anlattığı öğrenildi:

"Kaçıranlar beni öldürecekken polisler son anda beni kurtardı. Beni bütün gece dolaştırdılar; eski fabrika binalarında, metruk yerlerde tuttular. Yakalanmamak için sürekli yer değiştirdiler. Basında çıkan haberlerden sonra iyice köşeye sıkıştılar.

-Benden para istediler. Saatlerce darp edildim.

-Sonuç alamayacaklarını anlayınca kaçmadan önce benim kafama sıkacaklardı.

-O anda polis geldi ve beni kurtardı. -Yoksa öldürülecektim."

Kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal kurtarıldı!
Kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal kurtarıldı!
Etiketler