SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ergenekon davasında ilk beraat

Ergenekon davasında ilk beraat

11 Temmuz 2014 Cuma - 12:42




Ergenekon davasının Özel Yetkili Mahkemelerden alınması ve Ağır Ceza Mahkemelerinde görülmeye başlanmasından sonraki ilk dava ve ilk karar çıktı.





Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesince ilk duruşma 3 Temmuz 2014 tarihinde görülürken, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım yataklık suçlarından yargılanan Selim Gül ve Baran Kayral'a Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce beraat kararı verildi. 16 Ocak 2009 tarihinde Ankara Özel 100. Yıl Hastanesinde Ergenekon sanığı olarak firari durumda iken Em. Tuğgeneral Levent Ersöz yakalandı. Yakalanma anında yanında bulunan ve o dönem Muvazzaf Jandarma Astsubayı olan Selim Gül ile Levent Ersöz’ün damadı Baran Kayral da Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım yataklık suçlarından gözaltına alındı. İstanbul 13. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nce dava ayrıştırılarak Ankara 12. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiş ve dava burada görülmeye başlanmıştı. Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılmasına kadar dava bu mahkemede devam etti, Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 2014/172 dosya numarası ile görülmeye başlandı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesince ilk duruşma 3 Temmuz 2014 tarihinde görüldü. Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım yataklık suçlarından yargılanan Selim Gül ve Baran Kayral'a Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce beraat kararı verildi. Selim Gül’ün avukatı Barış Kurşun ve Baran Kayral'ın avukatlığını yapan Hulusi Coşkun, “Ergenekon davasının Özel Yetkili mahkemelerden alınması ve ağır ceza mahkemelerince görülmeye başlanmasından sonra verilen ilk dava ve ilk karardır” diye konuştular.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap