SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın eski danışmanı yazdı: AKP'den yeni çözüm süreci mi geliyor?

Erdoğan'ın eski danışmanı yazdı: AKP'den yeni çözüm süreci mi geliyor?

03 Haziran 2022 Cuma - 09:29




Karar yazarı Akif Beki, yeni bir çözü sürecinin başlayabileceği iddialarını köşesine taşıdı.





Akif Beki, bugünkü köşe yazısında Ayhan Bilgen’in geçen günlerde Karar TV’de katıldığı bir programı hatırlattı:

HDP’den ayrılıp SES Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen, yeni bir ‘Kürt açılımı’ hazırlığını ifşa etti. Karar TV’de, Elif Çakır’la Yıldıray Oğur’a konuşmuştu. İktidarın, yeni bir açılıma hazırlandığını bildiğini söyledi. “Yorum değil bilgi” vurgusuyla. Bilgen’e göre, Öcalan da dahil edilecekmiş. Amaç, HDP’yi olmasa bile seçmenini ikna etmekmiş.

ATV'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

3 yıl önceki yerel seçimlerde Abdullah Öcalan’dan mektup getirilmesini hatırlatan Beki, şöyle devam etti:

2019 İstanbul seçimleri yenilendiğinde, denenmişti. Özel izinle İmralı’ya gidip Öcalan’dan seçime müdahale mektubu getiren Doç. Ali Kemal Özcan, Habertürk’te demişti ki: “Öcalan, Kürt isyanı lideridir ama yerli ve milli bir şahsiyettir. Türkiye’nin menfaatlerine karşı çalışmadığı için ABD, Türkiye’ye vermiştir.” İktidar da Öcalan’ın talimatlarına uymadığı için HDP’yi, emperyalizme uşaklıkla suçlamamış mıydı!


ATV’nin “Yalnız Kurt” dizisindeki “Apo” sahnesi, bu yüzden ‘hayırdır inşallah’ dedirtmişti. Öcalan, “yerli ve milli Kürt isyanı lideri” tarifine uygun canlandırılıyordu. İzlediyse epey hoşuna gitmiştir. ‘Öcalan iyi de HDP’yle Demirtaş kötü’ demeye mi çekildiği anlaşılamamış, yadırganmıştı. Göz mü kırpılıyor, umut mu veriliyordu? Yine bir görev mi düşecekti, yeni mektup mu yazdırılacaktı, neye yormalıydı? İşkillendirmişti, herhangi bir ekran değildi. Fakat tepkiler rahatsız etmedi ki, yapımcı ya da kanaldan bir açıklama getirilmedi.

"ÇIKAR YAKINDA KOKUSU"

Karar yazarı, şu yorumu yaptı:

Altılı masayı, “düşmana umut verip terör örgütlerine göz kırpmak”la suçlayan iktidar yetkililerinden de tek laf yok. Aranan yerli ve milli muhalefet, İmralı’da mı bulunacak? Çıkar yakında kokusu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap