SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan "Yeni Anayasa" açıklaması!

Erdoğan'dan "Yeni Anayasa" açıklaması!

12 Ocak 2017 Perşembe - 13:55




TBMM'de yaşanan kavgaya ilişkin CHP'yi sert dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne ederseniz edin milletin önüne gelecek" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 34. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

- Milletimizin tercihleri rastgele değildir. 40 yıllık siyasi hayatımda gözüm hep milletimde oldu. Milli irade sözü, demokrasi sözü, hak ve özgürlükler sözü birileri için sadece laftan ibaret olabilir. Biz hayatımızı bu kavramlara ve hayata geçirilmesine adadık.

TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

- Terör örgütlerinin birer maşa olduğunu asıl mücadeleyi onların arkasındaki güçlere karşı verdiğimizi iyi biliyoruz. Eğer maşaları kırmazsak arkadaki maşalara ulaşamayız. Güç mücadelesini kazanamayız. Tüm tedbirleri aldık. Terör örgütüne güvenlik güçlerimizin tarihin en büyük darbelerini vururken, milletimiz de bunların gerçek yüzünü görmüştür. FETÖ ile mücadelemizi tüm cephelerde sürdürüyoruz. DEAŞ denilen en büyük zararı veren Müslümanlara veren, Müslüman kanı döken hem ülkemizde hem de bölgemizde bitirmeye kararlıyız.

 BU ÜLKEDE İHANET EDENLERİN YERİ YOKTUR


- Kartların açık oynanmasını umut ediyoruz. Kimsenin PYD için 'Bunların PKK ile bağlantısı yok' diyecek hali kalmadı. Yaz kış demeden mücadaleye devam edilecek. Bu ülkede, bu ülkeye ihanet edenlerin yeri yoktur, olmayacaktır.

MİLLETİN ÖNÜNE GİDECEK, MİLLET NE DERSE O OLACAK

- Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Gelirsin o söyleyeceklerini söylersin yerine geçer oturursun. O kürsü yıkmak için oraya konulmadı. O kürsü söyleyecek veya söylenecek sözü olanlar için konuldu. Bunlar iyi niyet göstergesi edğildir. 'Benim ne yapacağımızı göreceksiniz' sözüyle tehditle bir yere varılamayacağını gösterir. Eğer millete saygınız varsa, eğer milletin iradesine inanıyorsanız, eğer Gazi Mustafa Kemal'in 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine inanıyorsanız, o zaman bir an önce bırakın müzakereler bitsin ve milletin önüne gitsin, millet ne karar veriyorsa bu karara hep birlikte biz de eyvallah diyelim. Parlementoda çalışmaları engellemek bunlar hiçbir şeyi engellemiyor. Ben inanıyorum ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin 15 ya da 30 gün parlementodan çıkıp milletin önüne gidecektir. Millet ne istiyorsa, ne karar veriyorsa biz de hep birlikte görelim. Bunlar görüyorum ki milletten rahatsız. Tek adamlık diyorlar, ne tek adamlığı ya eğer siz bunu buraya götürmek istiyorsanız. Bunun kaynağı sizsiniz. Eğer daha gerilere giderseniz tek adamlığı sizde görüyoruz. Ben o kadar eskilere gitmek istemiyorum. Ama eğer gerekirse onları da açarız. Artık bu tür aldatmacaları yutacak millet yok. Herkes haddini bilecek. Milletin iradesine saygı duyacak, millet ne derse o olacak.

MİLLETİ SEVMİYORLAR, MİLLETE SAYGILARI YOK

- Bu iş benim şahsımla bu işin alakası yok ki, Türkiye'de bir Anayasa değişikliği yapılıyor, olay bu. Mesele şu burada bir defa ölüm haktır, biz kaza ve kadere inanmış insanlarız. Bizim tek derdimiz var. Bu vatana, bu millete Rabbimin verdiği ömür süresince hizmet etmektir. Fakat bütün bu müzakereleri bu kardeşinizin üzerinden yapmaları manidar. Kardeşim millete kendini sevdir. Milleti sev. Belki millet sizin göstereceğiniz bir adayı seçer. Ama bunlar millete inanmıyorlar, milleti sevmiyorlar, millete saygıları da yok.


TEK ADAMCLIKSA İŞTE BUDUR

Anamuhalefet partisinin geçmişinde aynı zamanda valiydi, aynı zamanda belediye başkanıydı. Bu ülke bunları yaşadı. Eğer tek adamcılıksa işte budur. Siz bize neyi anlatıyorsunuz. Bizim sorunumuz demokrasi kavramının arkasına saklanıp milletin iradesini hiçe sayanlarladır.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİM

- Eğer Cumhurbaşkanı oldum diye bu mücadeleden vazgeçtim sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onları hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğim. Biz bu güne kadar hiçbir mücadeleden kaçmadık. Meydanı terk etmedik. Rabbim ömür, milletim destek verdikçe büyük Türkiye yolunda ter dökmeye gerekirse bedel ödemeye devam edeceğim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap