SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan Macron'a çok sert tepki: ''İslam'a saldıranların karşısında dimdik duracağız''

Erdoğan'dan Macron'a çok sert tepki: ''İslam'a saldıranların karşısında dimdik duracağız''

20 Ekim 2020 Salı - 13:47




Dünyada İslam karşıtı bir sistemin kurulmak istendiğini belirten Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da sert bir dille eleştirerek, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un başını çektiği bu tür girişimlerin esas gayesi, İslam’la ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır" ifadelerini kullandı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısına koronavirüs pandemisi nedeniyle video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan toplantıya ve alınacak kararlara ilişkin "Hayırlara vesile olmasını" dilediğini belirterek istişarenin öneminin altını çizdi.

Erdoğan İslam ülkelerinde medya organlarının da yayınladığı ve son dakika olarak geçtiği mesajında şunları söyledi;

"KADİM İSLAM BELDELERİNDEN BUGÜN FERYYATLAR YÜKSELİYOR

İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde, Müslümanlar olarak birbirimizi daha fazla dinlememiz, daha sık fikir alışverişinde bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve barışla anılan kadim İslam beldelerinden, bugün, ne yazık ki feryatlar yükseliyor.

"HER GÜN ORTALAMA BİN MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİ TERÖRE VEYA ŞİDDETE KURBAN VERİYORUZ"


Dünya genelinde her gün ortalama bin Müslüman kardeşimizi teröre veya şiddete kurban veriyoruz. Bilhassa ırkçılık, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, İslam alemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmiştir. Ölenin de öldürenin de 'Allah-u Ekber' dediği bir tabloyu bizim kabul etmemiz, içimize sindirmemiz asla mümkün değildir.

MACRON'A "FRANSA İSLAM'I TEPKİSİ

Fransa İslam'ı, Avrupa İslam'ı gibi kavramların asıl gayesi İslam ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır. Hiçbir Müslüman ülkenin böyle bir hadsizliğe rıza göstermesi mümkün değildir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap