SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan İran'a 'doğalgaz' sitemi!

Erdoğan'dan İran'a 'doğalgaz' sitemi!

07 Nisan 2015 Salı - 15:25




İran'a giden Erdoğan, Ruhani ile birlikte kameraların karşısına geçti, İran'dan alınan doğalgazın çok pahalı olduğuna dikkat çekti.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani'nin daveti üzerine İran'a gitti. 4 yıl sonra Türkiye'den İran'a yapılan Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaret olma özelliğini taşıyan ziyarette, Erdoğan'a 6 Bakan eşlik etti.

Erdoğan, İran'a gerçekleştirdiği günübirlik resmi ziyaret kapsamında, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından askeri törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önce Ruhani konuştu, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Ruhani'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"YEMEN'DE DÖKÜLEN KAN DURSUN"


"Bölgedeki durum nedeniyle hassas bir dönemdeyiz. Dökülen kanın Yemen'de durmasını talep ediyoruz. Ateşkese ulaşılmasını istiyoruz. İstikrar, barış ve huzur geri gelsin. Bölgeye yardımlar ulaştırılsın."

ERDOĞAN KONUŞMASINA BESMELEYLE BAŞLADI

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Erdoğan konuşmasına besmele çekerek başladı ve şunları söyledi:

"Çok anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Toplamda 8 anlaşma, bir mutakabat metni imzaladık. Gerçekten bugün çok önemli konuları görüştük. Bölgemiz adeta bir ateşten çember. Bunları konuşma fırsatımız oldu. Ekonomik alanda ise belli bir hızı ne yazık ki kaybettik. Maalesef belirlediğimiz hedefte geriyiz. 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşamadık.


EN PAHALI DOĞALGAZI İRAN'DAN ALIYORUZ

Şu anda en pahalı doğalgazı biz İran'dan alıyoruz. Bunu belli bir noktaya çekmek zorundayız. Böyle dost iki ülke arasında bu tür bir konunun çözülmesi gerekir. Doğalgaz fiyatını uygun bir yere getirmemiz lazım.

Döviz kuru noktasında başka paraların baskısı altında kalmayalım. Ne doların baskısı altında kalalım, ne avronun baskısı altında kalalım. Ama hala adım atamadık. Biz alımlarımızı İran'ın yerli parasıyla yapalım, İran'da bizim paramızla yapsın. Bunlar bize ayrı bir güç katacaktır.

"NE ŞİA TANIRIM NE SÜNNİ! BENİ MÜSLÜMAN İLGİLENDİRİR"

Irak'taki sorunları ele aldık. Irak bizim için kan ağladığımız bir yer. Şu ana kadar orada 100 bini aşkın insan öldü. Tarih katledildi. Aynı şekilde Suriye'de 300 bin insan öldü. Beni burda ne şia ilgilendirir, ne sünni ilgilendirir. Beni müslüman ilgilendirir. İnsan yaradılmışların en şereflisidir


Oturarak konuşarak, bu kana bu ölüme bir son vermeliyiz. Birbiriyle vuruşanları bir araya getirelim. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum."

DÜNYA BU ZİYARETİ İZLİYOR

Suudi Arabistan, Yemen'de İran destekli Husilerin kamplarını bombalarken Türkiye'nin İran ziyareti dünya tarafından da yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı Mevkidaşı Hasan Ruhani'nin daveti üzerine İran'a gitti.

Erdoğan'a, ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a gerçekleştirdiği günübirlik resmi ziyaret kapsamında, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından askeri törenle karşılandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap