SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan canlı yayında faiz itirafı: Sömürü çarkı devam ediyor

Erdoğan'dan canlı yayında faiz itirafı: Sömürü çarkı devam ediyor

27 Ocak 2022 Perşembe - 13:42




Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NTV-Star TV canlı yayınında faiz itirafı geldi. Erdoğan, özel bankaların faiz sömürü çarkını devam ettirdiğini söyledi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam NTV-Star TV ortak canlı yayında Ahmed Arpat, Seda Öğretir, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik ve Akademisyen Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda faiz itirafı geldi. Politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e kadar düşüren Merkez Bankası, Ocak ayında faizi sabit tutmuştu. Politika faizinin düşmesine rağmen özel bankalarda kredi faizlerinin yükseldiği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da faizi düşürmekte başarısız olduklarını, "özel bankaların yüksek faizle sömürü çarkını devam ettiriyor" sözleriyle itiraf etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'YÜKSEK FAİZ ORTAMININ ORTA UZUN VADEDE KIRILGANLIK OLUŞTURDUĞU AŞİKAR'

Yüksek faiz ortamının orta uzun vadede kırılganlık oluşturduğu aşikar. Bu ortamda kaynaklarımız üretime gitmiyor. Ülkemizin gelişmesine ket vuruyor. Bu sebeple düşük faiz ortamında kaynaklarımızı üretim, istihdam, ihracat ve büyüme olarak kullanmak istiyoruz.


Bu modelle birlikte ülkemiz daha güçlü hale gelecek, ekonomimiz spekülatif ve manipülatif müdahalelerden daha az etkilenecektir.

'ÖZEL BANKALAR KREDİDE YÜKSEK FAİZLE SÖMÜRÜ ÇARKINI DEVAM ETTİRİYOR'

Özel bankalar kredide yüksek faizle sömürü çarkını devam ettiriyor. Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları ama bunu söylemeye mecburum. Siz böyle yaparsanız gideceği yer kamu bankasıdır. Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.

Tüm dünyada enflasyonist baskılar arttı. Maliyet enflasyonuna yol açan gelişmeler diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de etkili oldu.

ABD, Batı enflasyonla mücadeleyi başaramıyorsqa kendi ülkemizde duruma bu şekilde bakmamız lazım. Enflasyonla mücadele önceliğimizdir. Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıtmak amacıyla gerekli adımlar atılıyor.


Para politikasının etkinliğinin sınırlı kaldığı arz şoklarında alınacak tedbirler bütüncül bir bakış açısıyla gözden geçiriliyor.

Muhalefet bugüne kadar iktidar olarak şu 20 yıl içerisinde bizim hangi yaptığımıza doğru dediler? Biz şehir hastanelerini yaptık, Marmaray'ı yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ettik, Osmangazi Köprüsü'nü yaptık doğru mu dediler?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap