SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan Almanya ziyareti! İşte masadaki 3 başlık

Erdoğan'dan Almanya ziyareti! İşte masadaki 3 başlık

17 Kasım 2023 Cuma - 14:28




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan saat 13.28'de Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket etti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan saat 13.28'de Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket etti. Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Erdoğan, ziyaret kapsamında Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile baş başa görüşecek ve sonrasında ortak basın toplantısı düzenlenecek.

MASADAKİ 3 BAŞLIK

Görüşmelerde masaya yatırılacak 3 kritik başlıktan ilki İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddeti artan ve insan hakları ihlalleri içeren saldırıları olacak. Erdoğan, sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığına dikkati çekerek, savaş suçları işleyen İsrail’in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması yönünde çalışacaklarını vurgulayacak, ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için destek beklediğini dile getirecek

İkinci önemli başlık, Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması olacak. Bu çerçevede Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ve vize serbestliği konuları öncelikli olarak ele alınacak. Erdoğan’ın görüşmelerde, Gümrük Birliği revizyonunun hem Türkiye’ye hem AB’ye kazanç getireceğine dikkat çekmesi, ayrıca vize serbestisinin hayata geçirilmesi için AB’nin samimi bir çaba ortaya koyması ve Türk vatandaşlarının vize almalarını geciktiren engellerin kaldırılması beklentisini dile getirmesi bekleniyor. Görüşmelerde masaya gelecek üçüncü önemli başlık ise AB-Türkiye göç anlaşması olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap