SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan AKP'lilere gizli talimat: Ekonomiden anlamayan sussun!

Erdoğan'dan AKP'lilere gizli talimat: Ekonomiden anlamayan sussun!

30 Kasım 2021 Salı - 14:57




Dolar'ın 13 TL'yi sonrasında AKP'li milletvekilleri ve belediye başkanları vatandaşa sıra dışı tavsiyelerde bulunmuştu. 'Ben ekonomistim' diyen Erdoğan, "Ekonomiden anlamayan sussun!" talimatı verdi.





Dolar kurunun 13 TL'yi aşması sonrasında 'Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz' diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanlarına 'sessiz olun' talimatı verdi.

Döviz kurlarındaki artış sonrasında AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanları vatandaşa "gram ile et, tane ile sebze alın",  "soğan ekmek yiyin", "1 dolara, 5 kg  Ayçiçek yağına, 3 kg zeytine vatan satılır mı?" sözleriyle seslenmişti. AK Parti mensuplarının sözleri gündemde büyük bir yankı uyandırırken, muhalefetin eline koz verilmesi, daha önce 'ben ekonomistim' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız etti.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Doğu Perinçek'in partisine yakınlığı ile bilinen Aydınlık gazetesi yazarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti mensuplarına "Ekonomiden anlamayan sussun!" talimatı verdiğini öne sürdü.

Aydınlık Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, milletvekili, bakan ve partinin üst düzey yöneticilerine son verdiği talimatı yazdı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, AK Parti mensuplarının bu tarz açıklamalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetimi oldukça rahatsız.


Özçelik bir Ak Parti MKYK üyesinin, "Bizimkiler saçmalıyor. Birileri de bunları alıp sosyal medyada paylaşıyor. Aleyhimize propaganda yapıyor. Muhalefet de kullanıyor. Ekonomide rota değiştiriyoruz. Bu öyle basit bir iş değil. Açıklamalar güven sarsıyor. İnandırıcılığımızı olumsuz etkiliyor.” dediğini aktardı.

AK Parti yöneticileriyle de görüştüğünü vurgulayan Özçelik, "Milletvekilleri, il başkanları uyarılacak. Belki de uyarılmıştır. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Herkes çok dikkatli olmalı. Ekonomiden anlamayanlar susacak. Her mikrofona atlamayacak. Soru gelirse ilgili isimlere yönlendirilecek. Yanlış yapanlar bedelini ödeyecek.” dendiğini belirtiyor.

AK Parti'de artık hataya yer olmadığını belirten Özçelik, "Bazısı yeni politikayı anlamamış. Bazısı da ekonomiden bihaber. Çok az sayıda yönetici işin bilincinde. Bu kadrolarla nereye kadar gider bilemiyorum. " ifadelerini kullanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap