SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'a rapor sunuldu: Pakdemirli'nin yolsuzluk dosyası saklanıyor

Erdoğan'a rapor sunuldu: Pakdemirli'nin yolsuzluk dosyası saklanıyor

22 Mart 2022 Salı - 15:44




Devlet Denetleme Kurulu’nun, görevinden alınan eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında hazırladığı rüşvet ve yolsuzluk raporunun olduğu dosya kamuoyundan sır gibi saklanıyor.





Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan Pakdemirli hakkında hazırlandığı iddia olunan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunu açıklamasını isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını içeren raporun ilgili mercilere iletilerek suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı sorusunu yöneltti.

Benzer olaylarla gündeme geldikten sonra Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan ile ilgili olarak da Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) harekete geçirilmesi gerektiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları içeren raporun kamuoyuna açıklanması çağrısında bulundu.

PAKDEMİRLİYE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

4 Mart 2022 tarihinde görevden alınan Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, aslında Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) geçen yıl ekim ayında Tarım Bakanlığı’na yönelik başlattığı soruşturmada elde edilen bazı bulgular üzerine görevden alındığı yönünde haberlere dikkat çekti. Yorum ve iddiaları hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, ciddi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yer verilen bu haberler hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan açıklama yapmasını istedi.

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), Ekim 2021’de Bekir Pakdemirli’nin yönetimindeki Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Türkiye’ye canlı hayvan ithalatında yaşanan bazı aksaklıkların “maddi çıkar” karşılığında giderilmesi yani “rüşvet alınması“ ile ilgili iddiaları araştırmaya başladığı belirtilmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap