SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan: YPG, Fırat'ın doğusuna geçmedi

Erdoğan: YPG, Fırat'ın doğusuna geçmedi

02 Eylül 2016 Cuma - 09:38




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de düzenlenecek G20 zirvesi öncesi Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 'YPG Fırat'ın doğusuna geçmedi' dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi öncesi Ankara'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Amerika birleşik Devletleri'nden yapılan  'YPG Fırat'ın doğusuna geçti' açıklamalarına cevap vererek 'YPG Fırat'ın doğusuna geçmedi. Kimse bizi kandırmasın' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"G20 zirvesinde terörle mücadele konusu ele alacağız. Türkiye'nin başında bulunan FETÖ, PKK, YPG,PYD ve DAİŞ'le mücadele konusunda önemli konuları ele alacağız. Fırat Kalkanı Harekatını başladık. Operasyonlar son derece başarılı bir şekilde gidiyor. Cerablus'ta hayat normalleşiyor. Bölge halkı gönül rahatlığıyla evlerine dönüyor. Bölge, DAİŞ ve YPG gibi örgütlerin elinden alınmıştır.

BATI, DAİŞ'İN BİTİRİLMESİNDEN MEMNUN DEĞİL"

"Batı'nın son günlerde yaptığı açıklamalara bakılırsa bunlar DAİŞ'in bitirilmesinden pek de memnun değil. Kararınız verin bizden yana mı yoksa onlardan yana mısınız? Biz bu koridor hattında teröre taviz vermeyeceğiz. İsminin ne olduğu bizi ilgilendirmiyor. Bütün dünyaya sesleniyorum, kimin terör örgütü kimin olmadığını en iyi bilen ülke biziz. DAİŞ'e düşman olan dostumuzdur düşüncesiyle hareket edenler yanılgı içerisindedirler. DAİŞ başta olmak üzere terör örgütlerini Cerablus ve çevresinden uzaklaştırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla operasyonlarımızı sürüdreceğiz."


"AB'NİN SÖZLERİ HAVADA KALDI"

"Mülteci konusunun bu seneki G20'de ele alınacak olmasını önemsiyorum. Türkiye ekmeğini ülkemize gelen mültecilerle paylaşmıştır. Dünyada bunun başka örneği yoktur. Antalya'da bunun altını çizmiştik. AB, 3.3 milyar avro bu mültecilere destek vereceğini açıklamıştı. Bu krizi hiçbir ülke tek başına göğüsleyemez. Bu sözler havada kaldı. Avrupa ülkeleri Suriye'deki ateşi söndürmekten ziyade dumanı bize gelmesin diye uğraşıyor. Gelin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturalım dedik. Batılı dostlarım 'Gayet iyi olur' dediler. Fakat bu kapsam bir adım atılmadı."

"YPG FIRAT'IN DOĞUSUNA GEÇMEDİ"

"Münbiç bu işin en önemli hareket noktalarından bir tanesi. Münbiç'in nüfusunun yüzde doksanı Arap. Buraya gelen Kürtler veya farklı etnik gruplar buraya indirilmiş gruplar. YPG de bunlardan bir tanesi. Obama, bana YPG'nin Münbiç'e girmeyeceğini söylemişti.

Burada oynanan oyun çok farklı. Daha önce de söyledim, kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız. Kilis'e aynı günde 5-6 tane roket düştü. Bunları sabırla karşılamamız mümkün değil. Biz Cerablus'a girmiyoruz. Cerablus'a Cerabluslu olan giriyor. Bizim onlara sadece lojistik desteğimiz var. Türkmen ve Araplar Cerablus'un yerli halkıdır. Cerablus'un gerçek sahiplerinin oraya yerleşmesine yönelik hamleler yapıyoruz. Bu oyunu, Silahlı Kuvvetlerimiz lojistik desteğe katılanlarla bozmuştur.


Fırat'ın doğusuna geçti diyorlar. Biz de diyoruz ki 'Hayır geçmediler.' Birlerinin ABD'de yaptıkları açıklamayla biz YPG ve PYD'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğine inanmayız. YPG,PYD ve DAİŞ terör örgütüdür. Bunların hepsi terör örgütüdür. PKK, Fırat'ın doğusunda bulunuyor. Tel-Abyad'da PKK var. Bunları izliyoruz. Kimse bizi aldatmaya kalkmasın."

"BAŞBAKAN'IN ORTAYA KOYDUĞU TEZLER HAKLI"

"Bir hükümette zaman zaman böyle değişiklikler olabilir. Başbakan bu konuda benimle istişarede bulunmuştur. Ortaya koyduğu tezler haklı. Sayın Ala da bu süreçte istifasını verdi ve bu değişim yapılmıştır. Efkan Ala kardeşimizden sıkıntı söz konusu değildir. Bunlar bizim dava arkadaşımızdır. Bu yolculuk esnasında zaman zaman performans kaybı veya başka bir şey de diyebilirisiniz. Aradan zaman geçer farklı bakanlıklarda da böyle değişiklikler yapılabilir."

"KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ÇOK ÇİRKİN"

"7 Ağustos'u yaşamış olan bir genel başkanın bu toplantıyla ilgili 'Yüz karası' ifadesini yakıştırması çok çok çirkin. Ana Muhalefet partisinin böyle bir yaklaşımını tasvip etmiyorum. Kıymeti olmayan ifadeleri kullanmıştır. 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya gelmeyecekti. Sonradan yapılan baskıyla geldi ve biz de 'Herhalde bundan sonra birlik ve beraberlik duygusu ile devam edeceğiz' diye düşünmüştük. Beştepe'de de kendileriyle birliği ve beraberliği konuşmuştuk. Yolumuz birlik ve beraberlik duygularıyla yürüyeceğimizi düşünmüştüm. Burası siyasi bir yer değil, burası devletin evi. Burada tüm bakanlıklar ve devletin kurumları gelip toplantılarını yapabilirler. Burası milletin emrinde olan bir yerdir ve burada ilk defa yargı bu kadar muhteşem ve görkemli bir şekilde açılışını gerçekleştirmiştir. Beyefendi görmek istediğini konuşuyor. Teesüf ederim."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap