SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

13 Kasım 2019 Çarşamba - 20:23




Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan'la basın toplantısında neleri konuşacağına dair açıklama yaptı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, saat 20.00 sıralarında Beyaz Saray'a geldi. 

ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump, Erdoğan ve eşini kapıda karşıladı. İki lider basına fotoğraf verdikten sonra içeri girdi. 

Toplantı öncesinde kısa açıklama yapan Erdoğan ve Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, yaptığı açıklamada, “Ateşkes devam ediyor, Kürtlerle görüştük, gayet memnunlar. Artık diğer insanların sınırları için endişelenmeyi bırakmamız gerektiğiniz düşündüm. 10 bin kilometre uzaklıkta ve bin yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Sınırınızın güvende olmasından memnunum. Sadece petrol bölgesini güvence altına almak için asker bıraktık. İlk günden beri dostuz, birbirlerimizi çok iyi anlıyoruz. Bu tek yönlü bir yol değil. Sizi burada ağırlamak büyük şeref” dedi.


Erdoğan da “Basın toplantısında her şeyi etraflıca anlatacağız” diye konuştu.

Trump, görüşmede bir soru üzerine S-400 ve F-35’leri de konuşacaklarını ifade etti.

Trump, "Türkiye hem F-35 hem S-400'e sahip olacak mı?" şeklindeki soruyu "Bu konu hakkında konuşacağız, basın toplantısı yapacağız" şeklinde yanıt verdi. -

Donald Trump, azil soruşturmasıyla ilgili bir başka soruya “Azil soruşturması tam bir cadı avı. İzlemiyorum.Bana rapor sunacaklar" dedi.

DAEŞ'le ilgili de açıklamalarda bulunan Trump, "DAEŞ'in yüzde 100 bitirdik.Bir ve iki numaralı ismi yok ettik. Türkler DAEŞ'lileri izliyor. Türkiye de yakın zamanda 100 DAEŞ’liyi yakaladı ve icabını bakıyorlar" ifadelerini kullandı.


Trump, iki ülke arasındaki ticaretle ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi: Ticari ilişkilerimizi geliştirmekten yanayız. Ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarabiliriz. Şu anda 20 milyar dolarlık bir hacmimiz var. Çok yakın bir sürede 120 milyar dolara çıkabrabikliriz."

Erdoğan ve Trump daha sonra Oval Ofis'teki görüşmeye geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap