SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışında arabulucu olabiliriz

Erdoğan: Rusya-Ukrayna barışında arabulucu olabiliriz

21 Ocak 2022 Cuma - 15:59




Ukrayna krizinde arabuluculuk teklifini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgale yönelik herhangi bir gelişme veya bir savaş çıkması, bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camii'nin çıkışında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Ukrayna krizinde arabuluculuk teklifini yineleyen Erdoğan, "Rusya ve Ukrayna arasında bir barışın hakim olmasına biz ara bulucu olabiliriz" dedi. 

"İşgale yönelik herhangi bir gelişme veyahut bir savaş çıkması, bölgenin huzuru için çok ciddi bir ihlal doğurur" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Bugün 40 milyon nüfusu olan Ukrayna ile Rusya arasında huzursuzluk doğmasını kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel şekilde devam ediyor. Tarihinde olmayan bir sulh içinde ilişkilerimiz var. Rusya-Türkiye ilişkileri gelişerek devam ediyor.

'MOSKOVA ZİYARETİ OLABİLİR'

Ukrayna ile de aynı şekilde. Bu olumlu gelişmeleri biz Rusya-Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz. Rusya ile Ukrayna arasında bir barışın olmasına özellikle hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik.


Önümde bir Ukrayna ziyareti var. Bu arada belki Sayın Putin ile ama telefonla ama belki Moskova ziyareti olabilir. Bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz."

'SALGINDA HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYORUZ'

Salgınla mücadeleye de değinen Erdoğan, hastanelerde herhangi olumsuz bir durum olmadığını savundu ve şöyle konuştu: "Şu anda hastanelerimizde doluluk oranı anlatıldığı gibi değil. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Biraz vatandaşlarımızın da dikkatli olması bizi için önemli."

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap