SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan o ismi görevden alıyor! Resmi Gazete'de ilan edilecek

Erdoğan o ismi görevden alıyor! Resmi Gazete'de ilan edilecek

20 Aralık 2021 Pazartesi - 09:42




Ankara kulisleri bir kez daha Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınacağı haberleri ile hareketlendi. Erdoğan'ın kısa zamanda Kavcıoğlu'nu görevden alacağı konuşuluyor.





Ekonomideki gidişat her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Dolar kurunun Türk Lirası karşısında değer kazanması nedeniyle market ürünlerinden akaryakıta kadar her kaleme zam geliyor. TÜİK'in açıkladığı resmi verilere göre enflasyonun %21 civarında. Ancak çok sayıda piyasa uzmanı ve ekonomistler enflasyonun açıklanan rakamlardan çok daha büyük olduğunu savunuyor. Kur artışındaki durumun sorumlusu olarak ise vatandaşların çoğu Merkez Bankası'nın aldığı kararları görüyor.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLİ

Anketler gelen zamlardan dolayı Cumhur İttifakı'nın ciddi oy kaybı yaşadığını gösteriyor. Bugün çok sayıda ankette AKP'nin %30-35 civarında MHP'nin ise oy oranını %5-8 arasında gözüküyor. Özellikle son 3 haftada Türk Lirası'nın dolar kuru karşısında 7-8 lira değer kaybetmesi ve marketlere gelen aşırı zamların yanı sıra akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların tepkisini çekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da uzun ekmek kuyrukları oluştu. Çok sayıda marketlerde ürünler tane tane satılmaya başladı.

''KAVCIOĞLU GÖREVDEN ALINACAK''

Durum böyle olurken Ankara kulisleri ise Merkez Bankası Başkanı  Şahap Kavcıoğlu'nun istifa edeceği ile ilgili iddialarla sallanıyor. Kulislerde konuşulanlara göre ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan Kavcıoğlu'nun istifasını isteyecek. Bu adımla vatandaşın tepkisinin düşürülmesi planlandığı iddia ediliyor. Görevden alınmanın ise Resmi Gazete'de duyurulacağı öne sürülüyor. Şuana kadar ise istifaya ilişkin Beştepe ve Merkez Bankası'ndan her hangi bir açıklama yapılmadı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap