SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan mı muhalefet adayı mı? Son seçim anketinde net olarak çıktı

Erdoğan mı muhalefet adayı mı? Son seçim anketinde net olarak çıktı

25 Mayıs 2022 Çarşamba - 07:05




Son yapılan seçim anketinde oldukça kritik bir soru soruldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan mı, muhalefetin adayı mı? sorusu sorulurken net bir sonuç ortaya çıktı.





Yöneylem Araştırma tarafından 27 değişik ilde 2.400 kişi ile 12 -15 mayıs tarihleri arasında yapılan son seçim anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet karşısında hiç şansının olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Erdoğan’ın açık ara kaybettiği seçim anketinde vatandaşa “Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mı muhalefet adayına mı oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

ERDOĞAN AÇIK ARA KAYBEDİYOR

Yöneylem’in gerçekleştirdiği Türkiye Siyaset Paneli Mayıs 2022 araştırmasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefetin oldukça gerisinde kaldığı gözlemlendi. Ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verenlerin oranı yüzde 34.0 oranında kalırken muhalefet adayına oy veririm diyenlerin oy oranı yüzde 50’nin de üzerine çıktı.

Muhalefetin adayının oy oranı Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oy oranında yüzde 17,8 oranında yüksek yani yüzde 51.8 olarak ölçümlendi. Aynı ankette oy kararsızların ve oy kullanmayı düşünmediğini söyleyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar azdı. Vatandaşların yüzde 7,4’ü oy kullanmayacağını ifade ederken, kararsızların oranı ise 6,8 olarak görüldü.


Beğendim
10
Sevdim
5
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap