SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan: Kanal İstanbul'u inadına yapacağız

Erdoğan: Kanal İstanbul'u inadına yapacağız

24 Şubat 2021 Çarşamba - 18:14




Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.





Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Aziz İstanbullular, AK Parti İl Teşkilatımızın kıymetli mensupları, hanımefendiler, sevgili gençler ve değerli yol arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla selamlıyorum. Saygıdeğer divan sizleri özellikle selamlıyorum. Kongremizde görev üstlenecek arkadaşlarımızı ve il yönetimimizi şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti İstanbul Teşkilatlarında, ana kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları'nda görev üstlenmiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Kurulduğu günden bugüne AK Parti'nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı eser. Değişim dediğimiz hayatın gerçeğidir. Bazen de herhangi bir sebep aratmaksızın gelir kendini dayatır.

"OSMAN NURİ KABAKTEPE KARDEŞİMİZİ İL BAŞKANI YAPIYORUZ"

İstanbul'un her hanesine değer göstereceğini bildiğimiz arkadaşlarımıza yeni görevler alacak. Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz. Osman Nuri Kabaktepe, davaya olan sevgisine bizzat şahit olduk. Geçtiğimiz dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Bayram Şenocak ve ekibine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra kendisiyle farklı platformlarda birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.


Unutmayın durmak yok yola devam. Ve şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39'dur. Genç dinamik bir yapıyla yola devam. Yönetimde 15 hanım kardeşimiz var. Bu da AK Parti'nin diğerlerinden farklı yönünü ortaya koyuyor. AK Parti dinamik bir parti, AK Parti bugünü değil dinamiği kuşatan bir parti. Şu ana kadar ilçe ve il kongrelerinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

Gençler yaş önemli değil demeyin, Fatih'in yaşı kaçtı? Ona bakacaksın. Fatih 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Yaşta gençti ruhta... İşte şimdi aynısını bizlerde gençlerimizle beraber inşaallah bütün ülkeye, dünyaya haykırıyoruz. Dünyada da bunun uygulamasını yapacağız. Bu benim 7. kongrem. Salgın nedeniyle birkaç il dışında bunu gerçekleştiremedim. İnşallah 24 Mart 2021 Çarşamba 7. Olağan Büyük İl Kongremizi Ankara'da toplayarak bu süreci taçlandırıyoruz. Yeni görev alan arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum.

İstanbul için dünyanın merkezi derler. İstanbul Fatih'in olduğu kadar daha nice gönül sultanlarının şehridir. Böyle bir şehre ne olursa olsun hizmet etmek güzeldir. İstanbul'u büyük bir aşkla sevmeyenin bu şehre hizmet etmesi mümkün değildir. Bu İstanbul ki gözleri kapalı bile dinlenir. Bu İstanbul ki adını göklere bile yazarsanız düşlerinizin mehtabında kaybolacağından korkarsınız. Bu İstanbul ki vatanımızdır. Bu İstanbul ki rahmet Aşık Veysel gibi insana seversen olayım yarim dedirtir.

Bu şehri seviyorsanız önce onun hakkını vereceksiniz. Hizmet ederek bedelini ödeyeceksiniz. Hakkını verip bedel öderseniz bu şehir seni zirveye de çıkartır, sırtında da taşır. Çünkü İstanbul 7 iklim ve 3 kıtanın merkezi demektir. Çünkü İstanbul dünyadaki 200'e yakın ülkenin tamamından insanları bağrında yaşatabilen bir küresel zenginlik demektir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. AK Parti gençliği bu. Bayrağı ile birlikte yaşıyor. İstanbul insanlık tarihinin de İslam tarihinin de Türk tarihinin de sembolü demektir. İşte bunun için biz İstanbul'a ömrümüzü adadık.

Rahmetli Erbakan Hocamızın, Turgut Özal'ın Menderes'in miraslarını yaşatmak istedik. Zaman zaman öfkeli gözüktüysek bu sevdamızdandır. Karşımıza kim dikilirse, önümüze hangi engeller çıkarılırsa çıkarılsın İstanbul'a hizmet davasından vazgeçmedik.


Onlar Yeni Zelanda'daki katilin ağzından camilerimizi hedef aldılar. Biz Ayasofya'yı 86 yıl sonra tekrar ibadete açarak verdik. Onlar zulüm 1453'te yazarak verdiler. Biz güçlü Türkiye dedik. Onlar darbe girişimi ile istikbalimize el uzattılar. Biz cevabımızı 7'den 70'e şehadete yürüyerek verdik. Bir daha böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet hesabını ödetir. Onlar milletimizi kışkırtmak için her yolu denediler, bir cevabımızı rabiamızla verdik.

Onlar gençlerimizi değerlerinden uzaklaştırarak mankurtlaştırmaya çalıştılar, biz cevabımızı gençlere 2053 vizyonunu emanet ederek verdik.

Hiç kimsenin bu şehre bu ülkeye kem gözle bakmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur. Hepsi de giderilir, tamamlanır. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet isteğini sürdürmektir. Bu azim ve kararlılıkla bir kez daha milletimizin huzurundayız. Bizim İstanbul'u seviyoruz sözümüz sadece beyan değil. Bu sözün arkasında çok büyük müktesebat var. Mesela sadece 18 yılda İstanbul'a ne kadar yatırım yaptık? Eski rakamla 275 kat trilyon yatırım yaptık.

Bizim İstanbul'u seviyoruz sözümüz sadece beyan değil. Bu sözün arkasında çok büyük müktesebat var. Mesela sadece 18 yılda İstanbul'a ne kadar yatırım yaptık? Eski rakamla 275 milyar liralık yatırım yaptık. İstanbul'a 38 adet yeni üniversite kurduk. Birkaç yıl içinde de Yükseköğrenim yurt kapasitesini 2 kar artıracak projemizde hazır.

Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz olmuştur, belki hatalarımız da olmuştur. Hiç kimse merak etmesin, hepsi de giderilir, tamamlanır. Önemli olan ülke ve millete hizmet heyecanını, iradesini güçlendirerek sürdürmektir. Bu azim ve kararlılıkla bir kez daha milletimizin huzurundayız. Bizim İstanbul'u aşkla seviyoruz ifademiz sadece iyi niyet beyanından ibaret değildir. Sadece son 18 yılda İstanbul'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 275 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 38 bin 361 adet yeni derslik, 1 milyonun üzerinde yükseköğrenim öğrencisinin öğretim gördüğü İstanbul'a 38 adet yeni üniversite kurduk. 13 bin 670 kişilik kapasiteli yurt binaları açtık.


Yükseköğrenim yurt kapasitesini 2 katından fazla arttıracak yatırımlarımız şu anda sürüyor. 46 adet spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda 17 katrilyon, yeni rakamla 17 milyar lira tutarında kaynak aktararak, ihtiyaç sahibi İstanbullu kardeşlerimizin yanında olduk. Sağlıkta 66 hastaneden oluşan 163 sağlık tesisi inşa ettik. Toplamda 950 yatak kapasiteli 3 hastanemizle birlikte 17 sağlık tesisimizin yatırımı devam ediyor.

Toplamda 9 bin 82 yatak kapasiteli 60 sağlık tesisimiz var. İstanbul'u dünyanın en önemli sağlık merkezi getiriyoruz. İstanbul'da toplamda 16 milyon 101 metrekare yüzölçümünde 38 adet millet bahçesi projesi bulunuyor. Bunlardan 10 tanesini tamamladık. Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim meydanında. Muhteşem bir opera binasını İstanbulumuza kazandırıyoruz. O mâlum zatlar var ya, onlara rağmen. Yaparsak biz yaparız, AK Parti yapar.

Çok farklı bir projeyi oraya hamdolsun inşa ettik ve kısa zamanda bitiyor. Bir diğer tarafta da özel sektör muhteşem bir camiyi Taksim meydanına inşa ediyor. Allah onlardan da razı olsun. O da on yılların hayaliydi. Ulaştırmada İstanbul'un yol uzunluğunu 782 kilometreye çıkardık.

İstanbul-İzmir otoyolunu tamamlayarak 8-9 saat süren yolculuk 3,5 saate, Bursa 1 saat, Balıkesir 2 saat, Eskişehir'i 2, 2,5 saate düşürdük. Kuzey Marmara Otoyolu'nu tamamlamak üzereyiz. Marmaray, Avrasya Tüneli'ni sadece milletimizin değil insanlığın hizmetine sunduk. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanımızın birinci etabını hizmete aldık. Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladık.

Tamamlandığında İstanbul'u ülkemizin dört bir tarafına hızlı tren kolaylığı ile tamamlamış olacağız. Gebze-Halkalı banliyo hattını işletmeye açtık. Halkalı Lojistik Merkezini bitirdik. Marmaray ve Avrasya Tüneli'nden sonra boğazın altından geçecek yeni proje olan Büyük İstanbul Tüneli'nin etüd çalışmaları tamamlandı.


Yapımı süren Gayrettepe-İstanbul havalimanı metro hattı, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattını bu yıl sonu tamamlıyoruz. İstanbul Başakşehir-Kayaşehir metro hattını önümüzdeki yıl bitiriyoruz. İstanbul'un turizmine, kültürel zenginliğine, ekonomisine katkısı olacağına inandığımız Haliç Yat limanı ve kompleksini seneye bitirmeyi planlıyoruz

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Bu CHP'lilerden bu tür şeyleri hiç dinlediniz mi? Bunların kitabında hizmet var mı? Ekranları başında bizi izleyen milletimize sesleniyorum, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil. Kanal İstanbul'u engellemeye çalışıyorlar ya, şimdi projemizin bütün etüt çalışmalarını tamamladık. Onlara inat yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek bunu da görecekler. Alıştıracağız.

CHP'YE SERT TEPKİ

İstanbul'u 25 yıl geriye götürenlerin tahribatını hızla temizleyeceğiz. CHP o Ümraniye çöplüğünde vatandaşlarımızın ölümüne neden olmadı mı? O çöplük patladı ve 40'a yakın vatandaşımız öldü. Biz geldik o çöplüğü kaldırdık ve oraya spor tesis yaptık. Biz çevredeyiz. CHP diyince akla, çöp, çukur, çamur gelir. İzmir'de son yağmurlarda ne oldu? Hatta bir hanımefendi ne dedi Bay Kemal'e? 35 yıldır bu İzmir'i siz yönetiyorsunuz. 35 yıldır her yağmurda, karda kışta evlerimiz dükkanlarımız bu hale geliyor. O da kuzu kuzu dinliyor. Bu iş öyle lafla olmuyor. Geçen hafta İzmir kongresini yaptık. Bu sefer İzmirlileri farklı gördüm. Hesabını soracaklar.


Gençlerimize çok güveniyorum. Bizim gençlerimiz tinerci, silahlı gençler değil. Bizim gençlerimiz okuyan bir gençlik. Kim darda kaldıysa elimizi uzatacağız, yardımcı olacağız.

Önümüzdeki salı günü İnsan Hakları Eylem Planını milletimizle paylaşacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir terörist bırakmayarak insanlarımıza yönelik en önemli tehdidi kaldıracağız. Ege'de ve Akdeniz'de çevremizdeki tüm sulardaki haklarımızı sağlamaya alacağız. Kim ne derse desin. Haklarımızı sağlama alacağız.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap