SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan görevlendirdi, Soylu istemedi: İlişkileri pamuk ipliğine bağlı

Erdoğan görevlendirdi, Soylu istemedi: İlişkileri pamuk ipliğine bağlı

27 Mayıs 2022 Cuma - 09:40




T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanlığı kulislerine yansıyan gelişmeleri kaleme aldı. Süleyman Soylu'nun AYM üyesi yapılmak istenen yardımcısı Muhterem İnce'den haz etmediğini söyledi.





T24 yazarı Tolga Şardan, gündemde yer alan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin önce Sayıştay, ardından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanacağı iddiasını ele aldı. "Soylu'nun, İnce'den çok haz etmediği biliniyor." diyen T24 yazarı Tolga Şardan, "Erdoğan tarafından getirilmesi nedeniyle İnce'ye fazla da ses çıkaramıyordu.  Ancak son zamanlarda İnce, özellikle FETÖ'nün mülki idare yapılanmasına dönük yürütülen adli soruşturmalar çerçevesinde Soylu'nun emniyetteki ekibiyle sık sık karşı karşıya geldi." ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN GETİRDİĞİ İÇİN FAZLA SES ÇIKARAMIYORDU'

"(...) İçişleri Bakanlığı kulislerine yansıyan bilgilere göre yakın zamanda üst yönetimde bir değişiklik beklentisi var. Şöyle ki, her ne kadar sayıları dört olsa da Soylu'nun bakanlığı yönetmesinde öne çıkan yardımcısı Muhterem İnce" diyen Tolga Şardan, şöyle devam etti:

"Soylu'nun, İnce'den çok haz etmediği biliniyor. Erdoğan tarafından getirilmesi nedeniyle İnce'ye fazla da ses çıkaramıyordu.  Ancak son zamanlarda İnce, özellikle FETÖ'nün mülki idare yapılanmasına dönük yürütülen adli soruşturmalar çerçevesinde Soylu'nun emniyetteki ekibiyle sık sık karşı karşıya geldi. 

Yaşananlardan sonra İnce'nin merkezinde olduğu yeni bir görevlendirme formülünün yaşama geçirilmeye çalışıldığı kulislerde konuşuluyor. 


'AKTAŞ'LA İLİŞKİLERİ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI'

Formüle göre; İnce önce Sayıştay'a atanacak oradan da Anayasa Mahkemesi'nde görevlendirilecek. İnce'den boşalacak bakan yardımcılığına Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş atanacak.  Halen Bursa Valisi olan Yakup Canbolat ise, Emniyet Genel Müdürü olacak.  Muhterem İnce'nin teklifiyle Ankara'ya gelen Aktaş, Emniyet Genel Müdürü olarak Soylu'nun tercihi değildi. Bakan – Genel Müdür ilişkileri sıradan. Pamuk ipliğine bağlı. (...)"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap