SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan, emeklileri çok kızdıracak! AKP'nin ''emekli'' planı ifşa oldu

Erdoğan, emeklileri çok kızdıracak! AKP'nin ''emekli'' planı ifşa oldu

20 Şubat 2022 Pazar - 18:49




Kulislerde AKP'nin emeklilerin oyunu alabilmek için yapacağı hamleler konuşuluyor. Peki AKP'nin emeklilerle ilgili planı ne?





Ekonomik krizden en olumsuz etkilenen kişilerin başında emekliler geliyor.Düşük emekli aylığı alan vatandaşlar, zamlarla başa çıkamıyor. Yükselen dolar kuru, artan enflasyon ve üst üste gelen zamlar emekli maaşlarını eridi bitirdi. 

AKP'NİN EMEKLİ HAMLESİ NE OLACAK?

Kulislerde konuşulanlara göre emeklilere destek konusunda hükümet tarafından yeni hamlenin yolda. Uzun bir süre önce gündeme taşınan emekliye faizsiz kredi ve nakit avans konusu üzerinde tekrar çalışmaların başladığı iddia edildi. Hükümetin 2023 seçim çalışmaları için EYT yasası üzerinde çalışmaya başlaması ile bir çalışmanın da emeklilere yönelik yapıldığı, kamu bankaları üzerinden maaş alan emeklilere kredi desteği sağlanacağı da konuşuluyor.

EMEKLİ KREDİYE MUHTAÇ MI BIRAKILACAK?

Yapılacak olan çalışma kapsamında ilk olarak daha önce de gündeme gelen emekliye faizsiz 10 maaş kredi ve emeklilere 3 maaş nakit avans verilecek. Yani emekliye destek yerine kredi verilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap