SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışında konuştu

Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışında konuştu

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 20:05




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde konuştu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışı için düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TSK içindeki bir grup cuntacının gerçekleştirdiği darbenin ardından yaşananlarda sadece demokrasimize değil çok büyük bir facia ile bitmiştir. Yıllarca ülkeye hizmet etmiş olan DP yöneticilerinin her türlü hakarete işkenceye maruz kaldığı yargılamalar burada yapılmıştı."

"HER ÜÇ KAHRAMAN DA İDAM SEHPASINA GURURLA YÜRÜDÜ"

"Yassı Ada’da aylar boyunca bir zulüm makinesi işletilmiştir. Ülkenin politikacı ve bürokratları insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. Nezaketi kibarlığı dillere destan olan bir başbakanı idama götürürken bile aşağılamaya kalkacak kadar alçaldılar. Genelkurmay Başkanını darbeye katılmayı reddettiği için bir subaya tokatlattılar.


Her üç kahraman da idam sehpasına gururla yürüdü. Bu idamlar milletimizin yüreğine kor bir ateş gibi düşmüştür. İdam sehpasına gönderilen milletin milli iradenin ta kendisi olmuştur. Tiyatro mahkemelerde yargılanan Menderes ve arkadaşları değil milletimizdi."

"İDAMLARIN İNSANLIKLA UYUŞMADIĞINI BELİRTEN ALPARSLAN TÜRKEŞ'İ RAHMETLE YAD EDİYORUM"

"Bu vesileyle sürgüne gönderildiği Hindistan’dan idam kararlarının insanlık kararıyla uyuşmadığını belirten merhum Alparslan Türkeş’i de rahmetle yad ediyorum.

Menderes ve arkadaşlarının milletimizin kalbindeki yeri her geçen gün güçlenecektir. Tarihi değiştiremeyiz ama tarihin hatırlanma biçiminin değiştirmek elimizdedir.

Şu anda üzerinde bulunduğumuz adada tarihe karşı böylesine anlamlı bir duruş sergiliyoruz.


Menderesin aziz hatırasına sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. İdama götürülürken abdestini alıp, namaz kılıp sandalyesini kendi iten Fatin Rüştü Zorlu’nun hatırasına sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur."

"CHP YÖNETİMİ KARA BİR LEKE OLARAK ÇÖKTÜ"

"Rahmetli Özal’ın gayretiyle Menderes ve arkadaşlarının İmralı’daki kabirlerinin İstanbul’a taşınması bunun ilk adımı olmuştur. Bizler de burasını Demokrasi ve Özgürlük Adası haline getirmeyi kararlaştırdık. Bu da bize nasip oldu.

Gazi Mustafa Kemalin hastalığı ve ölümünün ardından tek parti CHP yönetimi ülkenin üzerine kara bir leke olarak çökmüştür. Merhum Menderes’in 10 yılı, gençler burayı iyi öğrenmelisiniz. 10 yılda Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi öğrenmelisiniz. Barajlar, yollar alınan mesafe."

"ŞİMDİ DE CUMHUR İTTİFAKI'NA NEFRETLE YAKLAŞTILAR"


"Rahmetli Menderes’in milli geliri üç katına çıkaran yatırımları birilerini rahatsız etti. Sınırlarımızın bekçisi kahraman ordumuz içinden devşirdikleri cuntacılarla ülkeyi zapt etmeye çalıştılar. Ordumuzun içine darbe zehrini sokanlar affedilmeyecektir.

Yapılan her hizmete, her yatırıma elde edilen her başarıya karşı çıktılar. Menderes’e rahmetli Özal’a şimdi de Cumhur İttifakı’na aynı nefretle yaklaştılar.

Attığımız her adımda önümüzü kapatmaya kalktılar. Akdeniz’deki sondajlarımızdan rakip ülkelerden daha çok CHP rahatsız oldu. Fatih Sondaj Gemimiz yeni sondajlar için inşallah Karadeniz’e açılacak.

Bu zihniyet hepsine engel olmaya çalıştı. Türk Milleti 15 Temmuz’da canı pahasına mücadele verirken tankları alkışlayan televizyon başında sonuçları bekleyen bunlardı.

Dün ezandan, İstiklal Marşı’mızdan rahatsızdılar bugün de rahatsızlar."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap