SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan çok sayıda valiyi görevden aldı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Erdoğan çok sayıda valiyi görevden aldı! Resmi Gazete’de yayımlandı

12 Mayıs 2022 Perşembe - 09:35




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, bazı valiler görevden alınarak mülkiye başmüfettişliğine atandı.





İllerdeli değişiklikte bazı valilerin görev yeri değişti, bazı isimler başka kurumlarda valiliklere atandı. 

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

MERKEZE ÇEKİLDİLER

Şanlıurfa, Bolu, Van, Diyarbakır, Bartın, Kayseri, Uşak, Karaman ve Isparta valileri görevden alınarak, Vali Mülkiye Başmüfettişliği'ne getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyon Karahisar’a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne’ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu’ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak’a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın’a, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir’e, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli’ye, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde’ye, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat’a vali oldu. 


Kararname ile vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Volkan Barış Göçmez asaleten atandı.

Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine ise Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan getirildi.

Kocabıyık, 15 gün önce merkeze çekilmişti

İçişleri Bakanlığı, Gezi Davası'nda çıkan kararlar ile 31 Mart seçiminin iptal edilmesini eleştiren Hüseyin Kocabıyık'ın eşi olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ı 27 Nisan'da merkeze çekmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap