SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan: Bu caniler etkisizleştirilmeseydi yurt dışında korunacaktı

Erdoğan: Bu caniler etkisizleştirilmeseydi yurt dışında korunacaktı

03 Ekim 2023 Salı - 15:00




Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki bombalı saldırı girişimiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Afrika'dan Avrupa'ya dünyanın pek çok bölgesinden yüksek yargı mensubunu ağırladığımız bu programı Danıştay Eğitim Tesisi açılışı ile taçlandırıyoruz. Tesisin kurumumuza hayırlı olmasını diliyor, kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

2002'de ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde adaleti dört önceliğimizden birisi ilan etmiştik. Bu önceliklerimizden hiçbir zaman taviz vermedik. 

İster adli, ister idari olsun adliyenin kapısını adaletin kapısı haline gelesiye kadar çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız.  Kıymetli katılımcılar içinde bulunduğumuz Ekim ayı tarihte çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılına ulaşacağız. Son bir
asrın kapsamlı muhasebesini yaparken, aynı zamanda milletimizin demokratik kazanımlarını daha güçlendirmeye çalışıyoruz. 

HİÇ KİMSENİN KULAK TIKAMA LÜKSÜ YOK

Ülkemizi darbe anayasasından kurtarmak istiyoruz. Prangaların sökülüp atılma vakti geldi. Anayasa milletimize anasının ak sütü gibi helaldir. Bu talebe, siyaset kurumu başta olmak üzere, sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama lüksü yoktur.

ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK

85 milyonun kırmızı çizgileri hariç her konuyu görüşmeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Milletimize verilen müjdenin yeni anayasa olacağı anlaşılıyor. Milletimizin her ferdinin benim anayasam diyeceği, sivil anayasayı yapmanın önünde hiçbir engel bulunmuyor. 

ELEBAŞLARI İÇİN ADIM ATILMAMASINI ANLAYAMIYORUZ

Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütleriyle mücadele eden bir ülkedir. Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılarına verilen aleni destek bunun en somut örneği. Son günlerde bazı mahkemelerin de buna alet edildiğini görüyoruz. Binlerce evladını teröre kurban vermiş bir millet olarak bu tavrı anlayamıyoruz. Klasör dolu evraklara rağmen terör elebaşları için hiçbir adım atılmamasını anlayamıyoruz.


KINAMA MESAJLARI YETERLİ DEĞİL

FETÖ amaçlarına ulaşmak için en kutsal değerleri bile kullanan bir terör örgütüdür. Biz dostlarımızdan ve tüm kurumlardan şunu bekliyoruz. Yaşadığımız her saldırı sonrası yaptığınız kınama mesajları anlamlıdır ama asla yeterli yeterli değildir.

CANİCE BİR SALDIRI

Geçtiğimiz gün bir saldırı oldu, teröristler emellerine ulaşmadan etkisiz hale getirildi. 2 teröristin bir vatandaşımızı da şehit ettiği ortaya çıktı. Canice bir saldırıyla karşı karşıyayız.

YURT DIŞINA KAÇSALAR BAŞTACI EDİLECEKTİLER


Bu caniler etkisiz hale getirilmeseydi yurt dışına kaçmış olsaydı, birileri tarafından baştacı edilecekti. Bugün kınayan dostlarımızın bir kısmı iade taleplerimize karşılık vermeyecekti. Bu iddia değil 40 yıllık bir vaka olarak ifade ediyorum. Biz dostlarımızdan daha somut adımlar görmek istiyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap