SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan açılış konuşmasını yaptı

Erdoğan açılış konuşmasını yaptı

01 Ekim 2017 Pazar - 14:57




TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı başlıyor!





Bu yıl 27 Temmuz'da tatile giren Meclis, yoğun gündemle çalışacağı 26. Dönem 3. Yasama Yılı'na bugün başlıyor. Cumharbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasını yapıyor. Erdoğan açılış konuşmasında "Tezkere konusunda bir parti hariç Meclisimizde sergilenen birlik ve beraberliği taktirle karşılıyorum" diye konuştu. MHP'nin 16 Nisan referandumunda verdiği desteğe de değinen Erdoğan, OHAL konusunda ise " OHAL'den zarar gören kimse olmamıştır" diye konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başlarıSayın Başkan, değerli milletvekilleri, TBMM’nin 26. dönem 3. yasama yılı açılışında sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden 15 Temmuz’da da çifte gazilik unvanı kazanan yüce Meclisimize başarılar diliyorum. TBMM’nin ve hemen karşımızdaki Genelkurmay Başkanlığı çevresinde 34 vatandaşımız, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi civarında da 29 vatandaşımız şehit olmuştur.

15 TEMMUZ HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR

15 Temmuz’da etten duvar ören vatandaşımız canını vermekten kaçınmamıştır. 15 Temmuz hepimizin ortak bir değeridir. Bu değere saygı duyan herkes milletimizin gönlünde yücelir, itibar sahibi olur. Bu değeri çarpıtmaya kalkan herkes de milletimizinden hakettiği muameleyi alır. Geçtiğimiz yasama döneminde Meclisimizin en önemli çalışmalarından biri de anayasa değişikliği sürecini yürütmüş olmasıdır.

MHP’NİN GÖSTERDİĞİ İRADE 16 NİSAN’A GİDEN YOLU AÇTI

Anayasa değişikliği süreci AK Parti ve MHP tarafından yürütülmüştür. Anayasa değişikliği gerektiren bu düzenlemenin gerçekleştirilebilmesi ancak diğer partilerden destek alınabilmesi ile mümkündü. MHP’nin gösterdiği irade 16 Nisan’a giden yolu açmıştır. Milletimiz de nihai kararını hür iradesi ile vermiştir. Türkiye, 2019’da yapılacak seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçecektir. Yasamanın, yürütme organının veya koalisyon partilerinin tahakkümü altında bulunduğu eleştirisi ortadan kalkmaktadır. Cumhurbaşkanı’nın bütçe kanunu dışında Meclis’e kanun teklifi sunma imkanı bulunmuyor.


RESEPSİYON VERİLECEK

27 Temmuz'da tatile giren Meclis'in yeni yasama yılı açılış programı kapsamında TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın anıta çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı okundu.Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM başkanvekilleri Ahmet Aydın ve Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup başkanvekilleri Naci Bostancı, Mustafa Elitaş, CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Levent Gök ve Engin Altay, MHP Grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM bürokratları katıldı.Akşam saat 7’de yeni yasama yılı nedeniyle TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verilecek.

İşte dakika dakika gelişmeler:

13.50: TBMM’deki açılış öncesi milletvekillerinin Genel Kurulu’ndaki yerlerine bir tür kaktüs olan sukulent çiçeği kondu.

14.03: Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis binasına girdi.


14.05: Meclis Başkanı İsmail Kahraman açış konuşmasını yapıyor.

Kahraman şöyle konuştu:

“Darbenin önlenmesinin lideri halkımızı direnişe çağıran muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır”

Milletvekilleri donanımlı ve saygın kişilerdir. İçinde bulunduğumuz 26. dönemde 507 milletvekilimizin akademik kariyer yaptığını görmekteyiz. Ankara semalarında top sesleri yankılanırken tam bir cihat ruhu ile aylarca çalıştılar. Ülkemiz emperyalist güçlerin uşağı olan FETÖ eliyle darbe girişimine maruz kaldı. Darbenin önlenmesinin lideri halkımızı direnişe çağıran muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mankurt kafalı FETÖ’cü teröristlere karşı ay yıldızlı bayrağımız altında birleşen necip milletimize tekrar teşekkür ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap