SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Er veya Geç Gidicidir, Orada Kalamaz"

"Er veya Geç Gidicidir, Orada Kalamaz"

08 Haziran 2012 Cuma - 10:29




Başbakan Erdoğan Suriye'deki gelişmeler konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.





"Ben çok açık net söylüyorum Beşar Esed gidicidir. Burada kalamaz. O da şu anda kendi sonunu hazırlamaktadır." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Lideri Beşar Esed'le ilgili ilk kez bu kadar net konuştu. Son iki gündür Suriye'den gelen katliam haberleri Başbakan Erdoğan'ı çileden çıkarttı. Başbakan Erdoğan, "Yani düşünebiliyor musunuz tankla topla mahalle aralarına varıncaya kadar girecek ve halkınızı onları öldürerek susturacaksınız. Orada şunları görüyorlar, insanların yakıldığını görüyorlar, boğazı kesilmiş insanlar görüyorlar. Böyle bir vahşet ancak Esed'e yakışır. Ve bu direk bir barbarlıktır.'' dedi. Başbakan, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'un ve Kofi Annan'ın Beşar Esed'le ilgili yapmış olduğu açıklamaları işaret ederek, Suriye'de yeni bir döneme girildiğini söyledi. "Ban Ki Moon'un BM'de yaptığı konuşma, artık bu Annan sürecinini adeta bittiğini ima eder gibi bir ifadesi de olmuştur. Bunlar yeni bir sürecin de başlayacağının işaretidir. Ben çok açık net söylüyorum Beşar Esad gidicidir. Burada kalamaz. O da şu anda kendi sonunu hazırlamaktadır."

"Türkiye olarak Suriye konusunda üzerimize düşeni yapacağız" diyen Başbakan, Meksika'da yapılacak olan G-20 zirvesini işaret etti. Başbakan, "Orada dar kapsamlı görüşmeyi liderler olarak devlet ve hükümet başkanları olarak yapacağız. Oradaki yapacağımız görüşmelerden sonra da, ne gibi adımlar atacağımızı yol haritamızı belirleyeceğiz." dedi. Yemen Modeli

Bu arada Başbakan'a Beşar Esed'le ilgili Rusya'nın önerisi olan 'Yemen Modeli' soruldu.

Başbakan Erdoğan, "Yemen modeli görüşülebilir, tartışılabilir. Ama Yemen modelinde Esed'in görevi bırakması gerekiyor. Şu an Esed'i buna hazırladılar mı, hazırlamadılar mı onu da bilemem. Yemen Modeli şu andaki duruma göre masaya yatırılabilecek üzerinde düşünülebilecek bir modeldir." diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap