SON DAKİKA



Haber > Gündem > EPDK elektrik faturalarını mercek altına aldı

EPDK elektrik faturalarını mercek altına aldı

12 Ocak 2022 Çarşamba - 11:31




EPDK, 1 Ocak'tan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığına yönelik şikayetler üzerine aralık faturalarını mercek altına aldı.





Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Her tüketici kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturasını öder." dedi.

CNN Türk canlı yayınında son gelişmeleri aktaran Gülşen Coşkun ise şu ifadeleri kullandı: 

"EPDK aralık ayı elektrik faturalarını mercek altına aldı. Tarih konusunda birçok şikayetin geldiği belirtiliyordu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz şöyle dedi. 'Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel uygulamak zorunda kalır' dedi. 'Vatandaşın en ufak bir tereddütü varsa internet sitemizdeki fatura modülünü kullanmaları ve kurumumuza başvurmalarını bekliyoruz' dedi. Aralık ayı faturalarının mercek altına alındığının altını çizelim."

Prof. Dr. Sefer Şener ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:  "Aralık ayı içerisinde 1 Ocak’tan itibaren elektriğe farklı bir kademe uygulaması getirildi. Meskenlerde ayrı fiyat, sanayi kuruluşlarında ayrı fiyata geçildi. Ayda 150 kilovattan daha az kullanıyorsanız çok daha az fatura ödeyeceksiniz. Eğer 150 kilovatın üzerinde kullanıyorsanız bu oran artıyor.

"EPDK'NIN SİTESİNDE FATURA FORMÜLÜ VAR"

Yüzde 2 ile yüzde 30 oranında yeniden düzenleme yapıldı. Meskenlerde, sanayi kuruluşlarında ve ticarethanelerde farklı tarifelere geçilmiş oldu. Vatandaşlardan gelen şikayet şudur. 1 ocaktan itibaren geçerli olan artışların aralık ayından itibaren yansıtıldığına dair şikayetler var. EPDK’da bir açıklama yaptı. Vatandaşların böyle tereddütleri varsa aralık ayı içerisinde ocak ayı tarifesinin uygulandığını düşünüyorsa vatandaşlar EPDK’nın sitesinde fatura modülü var. Rakamları girdiklerinde ne kadarlık bir fatura ödemelerini net olarak görüyorlar.


"FİRMALARA YASAL İŞLEM YAPILACAK"

Eğer böyle bir farklılık varsa yani aralık ayında uygulanan rakamlar eğer ocak ayında uygulanması gereken rakamlar düz olarak uygulanmışsa firmalara yasal işlem yapılacak. Vatandaşların kendilerine gelen elektrik faturalarına bakmaları ve ne kadar elektrik tüketmiş bunu iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

1 Ocak’tan itibaren geçerli tarifeye göre 150 kilovat altında tüketim varsa 1.37 ile çarpılıyor. Bunun üzerine çıkıldıysa o zaman 2 lira ile çarpmanız gerekiyor. Burada kademeli tarifelendirme oldu aslında. Siz tükettiğiniz elektrik ölçüsünde fiyat ödeyeceksiniz. Daha öncesinde de sanayi kuruluşlarında farklı bir tarife vardı. Meskenlerde farklı bir tarife vardı şimdi kademeliye geçilmiş oldu.
Çok az tüketiyorsanız 1.37 kuruşluk kilovat başına bir ücret ödeyeceksiniz. O yüzden deniliyor ki mağdur olduklarını iddia ettikleri kısımlar 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak kademeli fiyat artışının aralık ayında yansıtıldığını iddia ediyor vatandaşlar."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap