SON DAKİKA



Haber > Gündem > EPDK Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na: Rakamları manipüle etmek doğru değil

EPDK Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na: Rakamları manipüle etmek doğru değil

22 Nisan 2022 Cuma - 15:14




Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısı 278 bin 350" açıklaması yaptı.





Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "4 milyon hanenin elektriği kesik" sözlerine yanıt verdi.

EPDK Başkanı Yılmaz, "Borcundan dolayı elektriği kesilen abone sayısı 278 bin 350. Rakamları manipüle etmek doğru değil" dedi.

Yılbaşında yapılan zammın geri alınması için bireysel eylem yaparak 2.5 aydır faturasını ödememesinin ardından dün evinin elektriği kesilen Kılıçdaroğlu, "Bu eylemi elektriği kesilen dört milyon aileye dikkat çekmek için yaptım" demişti.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

1 Ocak’ta elektrik faturalarına yapılan yüzde 50 ile ile yüzde 125 arasında değişen zam oranlarını protesto etmek ve zamların geri çekilmesi için elektrik faturasını ödemeyeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, dün elektriğinin kesilmesinin ardından akşam yaptığı açıklamada, 2021 yılı içinde yaklaşık 4 milyon abonenin elektriğinin kesildiğini belirterek şunları söylemişti:


Ben açgözlü politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye'de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir, bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Mücadelem ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir ama aynı zamanda dünyanın tüm demokratlarına da bir çağrıdır. Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap