SON DAKİKA



Haber > Gündem > Enerjideki büyük uyanış!..

Enerjideki büyük uyanış!..

06 Ocak 2017 Cuma - 09:05








Türkiye terör örgütleri ile savaş verirken, enerji üzerine bir anda ortaya çıkan siber saldırı, ne denli büyük bir mücadele içinde olunduğumuzu ortaya koyuyor.

Türkiye her yerden sıkıştırılmaya çalışılıyor...

Fakat son barutlarını atıyorlar.

Türkiye’yi dizleri üzerine çöktürmek için terör örgütlerinin saldırıları ile bir yere varamayacaklarını anlayanların, saldırı boyutunu genişletmeleri sürpriz olmayacaktı.

Son günlerde ortaya çıkan enerji kaynakları (elektrik) üzerine siber saldırı bunun açık belgesi olmuştur.


Çünkü gelişen, büyüyen, büyük projelerin altına imza atan Türkiye’nin dev adımlar attığı alanların kalbi enerji kaynaklarımızdır.

Enerji alanında hiç olmamış şekilde dev adımlar atılması, Rusya ile mükemmel bir ilişki içine girilmesi, yüzde yüz milli politika uygulanması küresel güçleri rahatsız eden en önemli noktalardan biridir.

Şöyle bir bakalım...

Türkiye enerjideki çalışmalarıyla bu alanda sessiz bir devrim gerçekleştirdi. 2002’de 31 bin megavat kurulu gücü olan Türkiye bunu 2,5 kat artırarak 80 bin megavata çıkarmış durumda!

Bu müthiş bir sıçrayış...


Bunu hazmetmeleri zor tabi ki!

Çünkü Türkiye’nin her geçen gün ekonomik bağımsızlığını güçlendirmesi, enerji alanında güçlü adımlar atması hiç kuşkusuz küresel güçleri rahatsız edecekti.

Son günlerde bir anda ortaya çıkan siber saldırı da budur!

Darbe girişimi, terör olayları, dolar çıkışı ve siber saldırı hain halkalar zinciridir.

Özellikle elektrik üretim ve iletim hatlarımızı kontrol eden sistemlere yönelik çok sayıda sızma girişimi tespit edilip engellenmesi ve bu girişimlerin Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesine büyük bir sabotaj hazırlığı olduğunu göstermesi artık sözün bittiği yerdir.


Bütün güçleri ile yükleniyorlar!..

Tablo nettir. Türkiye’nin bir yandan büyük projelere atarken diğer yandan da ekonomik bağımsızlığını ortaya koyması için olmazsa olmaz olan ulusal enerji politikalarını yenilemeye devam etmesi, güçlendirmesi, yeraltı zenginliklerini artık bağımsız bir şekilde sondajlarla ortaya çıkarmaya başlaması sessiz bir milattır...

Türkiye’nin enerji politikalarının kaderi bir bakan ile değişmiştir.

Tıpkı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi kefeni elinde bir Bakan ile yol alıyor Türkiye.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın biri sağ, diğeri sol kolu gibi ona kalpten bağlılar!


Bu toprakların bereketini çok iyi bilen, bakanlığını dinamik hale getirip bugüne kadar yapılamayanları yapan, Türkiye’nin hedeflediği 2023 vizyonu için yeraltı zenginliklerinin ne kadar önemli olduğunu projelerle ortaya koyarak yakın takibe alan, bugüne kadar bir türlü keşfedilmek istenmeyen büyük bir servet üzerinde oturduğumuza inanıp bakanlığını harekete geçiren genç, idealist bir adam var.

O adam;

Her Trabzonlunun kendisi ile gurur duyduğu hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak.

Şimdi o adam da küresel güçlerin hedefi.

Enerjideki siber saldırılar bunun kanıtı!


Bugün küresel güçlerin Türkiye’nin enerji politikaları üzerine saldırmasının nedeni de Bakan Albayrak’ın enerji alanında uyuyan devi uyandırmaya başlamasından başka bir şey değildir.

Ama sert kayaya çarptılar.

Çok anlamlı bir Türk atasözü var.

Der ki; “Keskin bıçak olmak için çok çekiç yemek gerekir.” Berat Albayrak, çok çekiç yiyerek ve yemeye devam ederek bakanlık koltuğunda oturan bir adam.

Türkiye onun bakanlığı ile yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılması için adeta seferberlik ilan etmiş durumda.

Çünkü enerjinin kalkınmanın, büyümenin, refah artışının temeli olduğunu bilerek 2023 Türkiye’sinin yol haritasında Enerji Bakanlığı’nın önemini düşünürsek, Bakan Albayrak’ın bu yürüyüşte mihenk taşı rolü oynadığını söylemek gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Siz yeterli miktarda ve düşük maliyetli elektrik enerjisi üretemiyorsanız, zaten diğer hedeflerinize ulaşmanız mümkün değildir” sözleri Albayrak için sözde değil özde yol haritası olmuştur.

İşte küresel güçlerin dört koldan Türkiye’ye saldırırken yeni bir oyun olarak ortaya koydurdukları siber saldırılarının nedeni de Türkiye’nin bu noktada başarı sağlamasını engellemektir.

Şöyle bir baktığımız zaman cari açığın yarısını tek başına enerji ithalatımızın oluşturduğunu görüyoruz. Ve cari açığımızı iyice aşağılara çekemezsek, ekonomide işimizin çok zor!

O nedenle büyümeyi yakalamak zorunda olan Türkiye gerçeğinde enerji politikalarımız kilit rol oynuyor.

Hani deriz ya “Un var, şeker var, yağ var. Sıra helva yapacak ustada” diye.

İşte bugün enerjide helvayı yapmaya başlayan usta da Bakan Berat Albayrak.

Dersini çok iyi çalışmış...

Daha önceki bir yazımda dile getirmiştim...

Örneğin Çorlu’dan Şırnak’a kadar devasa bir damar kömürle dolu. Yenilenebilir kaynaklarla birlikte kömür kaynaklarını da etkin bir şekilde kullanabildiğimiz takdirde cari açığı kapatmayı hedefliyor.

Güneş enerjisinden hidroelektriğe toplam 5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’nin büyümesine güç katan bir bakanlık inşa ediyor...

2020’ye kadar özel sektör eliyle 18 milyar TL, devlet eliyle 12 milyar TL toplam 30 milyar TL’yi aşan bir yatırımla elektrikte modernleşme, iyileştirme için adımlar atıyor.

Türkiye’nin ekonomisinde de söz sahibi olacak bir yol haritası çiziyor.

O nedenle Türkiye’nin 2023 vizyonunda kilit adamlardan birinin Bakan Berat Albayrak olduğu aşikar.

MTA’ya son talimatı ise sözün bittiği yeri ve küresel güçlerin neden harekete geçtiğini de anlatıyor.

Ne diyor?

“Engel tanımayacağız. Bu ülkenin çok zengin yeraltı kaynakları var. Nerede ne varsa bulup mutlaka çıkaracağız.”

İşte bu kadar!

Ne yapıyor?

Ülkenin yerli kaynaklarının keşfi ve ülke ekonomisine kazandırılması için büyük uğraş verirken, Türkiye’nin her 5 kilometresinden toprak, dere ve bitki örneği alınarak hangi maden açısından zengin olduğunun belirlenmesi için de kararlılık gösteriyor.

Gökyüzünden görüntüleme ile jeofizik röntgeni çekilerek tüm maden ve yeraltı zenginliği araştırmaları ile veri deposu oluşturulmasını da istiyor.

Bütün bölgelerde yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkarılması için sondaj altyapısı jeofizik ve jeokimya haritalarını çıkarıyor. 

 Bakan Albayrak ile çıta öyle yükseğe konuldu ki...

Türkiye’de sondaj çalışması oranları yüzde 20’lerde ve ortalama derinlikte iken, 2019’a kadar bu yüzde 60’lara ve en az 700 metreye taşınacak.

Genç, idealist, Türkiye’nin 2023 vizyonuna sahip bir bakan gerçeği ile ülke enerji alanında yol alıyor.

Baba Sadık Albayrak gibi bir dehadan aldığı ilim, irfan ve inançlı duruşu ile Bakan Berat Albayrak kim ne derse desin Türk gençliğine yetişmiş örnek bir modeldir...

Yavuz’un şu sözünü bu genç devlet adamı asla unutmaz:

“Biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık, halis niyetimiz rızayı ilahidir.”

İşin özü de budur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap