SON DAKİKA



Haber > Gündem > Enerji Bakanı Dönmez: Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak

Enerji Bakanı Dönmez: Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak

17 Şubat 2022 Perşembe - 11:34




Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Esnafa elektrikte muhtemelen yüzde 25 indirim olacak" açıklaması yaptı.





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, isyan ettiren elektrik tarifeleri için "Esnafın bugünkü mevcut fatura tutarından yaklaşık yüzde 25 indirim olacak gibi görünüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinin yeniden düzenleneceğini ifade etmişti.

Erdoğan, "Geçtiğimiz Kabine toplantısında 150 kw olan en düşük tarife dilimini 210 kw'a yükseltmiştik. Ocak ayı itibarıyla tüketicilerin yüzde 64'ünün düşük tarifeden faydalandığını görülmektedir. Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların karawrını aldık. 210 kw saate kadarki düşük tarife ve üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımızca vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacak. STK'ların elektriği ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap