SON DAKİKA



Haber > Gündem > En Fazla Boşanma Talebi İlgisizlikten

En Fazla Boşanma Talebi İlgisizlikten

27 Eylül 2012 Perşembe - 17:55




Ordu Barosu Başkanı Av. Atilla Önal, "2012 yılındaki boşanan çift sayısı 2011'den fazla olacak gibi görünüyor. En fazla boşanma talebi ilgisizlikten"





Ordu’da 2011 yılında 1184 kişi evlilik için nikah masasına otururken 370 çift ise boşanmak için mahkemenin kapısını çaldı. Son zamanlarda boşanma oranlarının bir hayli yükselmesi dikkatleri çekerken Ordu’da 2011 yılında bin 184 kişi evlenirken 370 çift boşanmak için mahkemeye başvurdu. 2012 yılının ilk 10 ayında 900 çift evlenirken, 340 çift boşanma ve nafaka için mahkemeye müracaat etti. Ordu Barosu Başkanı Av. Atilla Önal, boşanmaların daha fazla evliliklerin bir ve beşinci yılları arasında daha fazla görüldüğünü ifade ederken, çiftlerin boşanma kararı almalarındaki en büyük faktörün ilgisizlikten ya da evlenme kararlarını bir birlerini iyi tanımadan aldıkları için gerçekleştiğini belirtti. Av. Önal, boşanma talebinde bulunan çiftlerin, eğitim seviyelerinin yüksek olmasına dikkat çekerken, “Eğitim seviyesi düşük olan insanlar çevresel faktörleri dikkate aldıkları için daha az boşanma talebi oluyor” dedi. Ordu Barosu Başkanı Önal, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Çiftlerin boşanmalarının nedeni ise en son yapılan istatistiklerde genel olarak nedeninin eşlerin ilgisizlik olduğu ortaya çıkıyor. Bunun dışında aile sırlarını dışa yayma, ailelerin göç etmesi, kayınpeder-kayınvalide sorunları, akrabaların aileye olan müdahaleleri, eşlerin aldatması, içki kumar ve yalan söyleme, bedensel ve ruhsal rahatsızlıklar zaman zaman ailede sıkıntılar yaratıyor ve bu sorunlar boşanma sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Boşanmalar en fazla 1 ile 5 yıllık evlilik sürecinde gerçekleşiyor. Buradan eşlerin bir birlerini tam olarak tanımadan evliliklerini yapmış olması, tecrübesiz olarak evlilik yapılarak evliliğin ilk yıllarında maddi ve manevi sıkıntıları atlatmada güçsüz ve sabırsız davrandıkları ortaya çıkıyor.” “EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜK ÇİFTLERDE BOŞANMA ORANI DAHA DÜŞÜK” “Evlilik nasıl bir seçim ise boşanmada eşlerin rahatlıkla karar alabilecekleri bir olgudur” diyen Av. Önal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili tarafların bir birini ezici bir sürece girmemeleri gerekiyor. 2012 yılında boşanmalar 2012 yılı sonuna kadar daha fazla olacağı gözüküyor. Boşanan çiftlerin eğitim seviyeleri konusunda elimizde bir istatistik yok ama boşananların çoğunun eğitim seviyesi yüksek oluyor. Eğitim seviyesi yüksek olanlar boşanmayı hukuki bir olgu olarak bir sonuç olarak kabul edebiliyor. Eğitim seviyesi biraz düşük olan insanların etrafındaki kişilerin ne diyeceği konusundaki baskı boşanma konusunda tereddütler oluyor. Boşanmaya kararı almakta çekingen davranabiliyorlar bu nedenle eğitim seviyesi düşük çiftlerde boşanma oranı daha düşük oluyor.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap