SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emir verdiği askeri savcı ihraç edildi

Emir verdiği askeri savcı ihraç edildi

04 Eylül 2016 Pazar - 13:49




Hulusi Akar'ın darbe girişimi esnasında "Gözaltılar için hazırlık yapın" emrini verdiği isimlerden olan Binbaşı Kurtuluş Kaya, TSK’dan ihraç edildi.





15 Temmuz darbe kalkışması sırasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Karargâh’a giderek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a, "Hareketlilik var" uyarısında bulundu.

Orgeneral Hulusi Akar, bunu üzerine dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı ile Askeri Savcı Binbaşı Kurtuluş Kaya’ya geniş çaplı gözaltı işlemi için hazırlık yapmaları yönünde emir verdi.

DRBE OLSAYDI "SIKIYÖNETİM MAHKEMESİ BAŞKANI" OLACAKTI

Darbecilerin hazırladığı görevlendirme listesi ortaya çıktığında Kaya'nın, "Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı" olarak görevlendirilmesinin planlandığı ortaya çıktı.

16 Temmuz’daki ifadesinde "Darbeci değilim" diyen Kaya daha sonra firar etti. Tuğgeneral Kaldırımcı, 27 Temmuz’da yayımlanan ilk kanun hükmünde kararnameyle TSK’dan atılmıştı. Binbaşı Kaya’nın ismi ise Resmi Gazete’de dün yayımlanan 76 kişilik listede yer aldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap