SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emeklilerin ekmeği çalındı

Emeklilerin ekmeği çalındı

07 Ocak 2022 Cuma - 16:15




Emekliler Derneği Başkanı Burhan Başkan Bayraktar, “Emeklilerimiz ateş şemsiyesinin altında yaşıyor. Emekli yaşlı olduğu için evinden çıkamıyor, isyan edemiyor ve tenceresi kaynamıyor” dedi





Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan emekli zamlarını sert bir dille eleştirdi. Türkiye’nin ekonomik krizle karşı karşıya olduğu bu günlerde geçimini zar zor geçiren emeklinin beklentisinin büyük olduğunu, fakat açıklanın zammın tam bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Başkan Bayraktar, “Şu anda Türkiye’de TEFE TÜFE’DE en pahalı olan kenti Trabzon’da emekliler olarak büyük bir krizle karşı karşıyayız. Umudumuzu tamamen tüketmiş haldeyiz. Numan Kurtulmuş Trabzon’a geldiğinde ben ona emeklilerimizle ilgili bir dosya sunmuştum. Bana ‘hiç merak etmeyin emeklilerimizi sevindireceğiz’ şeklinde bir açıklama yapmasına rağmen emekliler umduğunu bulamadı. Hatta emeklilerimiz ateş şemsiyesinin altında yaşıyor. Emekli yaşlı olduğu için evinden çıkamıyor, isyan edemiyor ve tenceresi kaynamıyor” dedi.

KABUL ETMİYORUZ

Emeklilerin bu ülkede refah seviyesi yüksek bir şekilde yaşaması gerektiğini belirten Bayraktar, “Emeklinin büsbütün ekmeği çalınmıştır. Biz bu ülkede gururlu yaşamak istiyoruz. Yaşlılarımıza layık görülen bu olmamalıydı. Emeklinin çıkış yolu var mıdır diye düşünüyorum. Dakikalarca Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını dinledim bir çıkış yolu göremedim. Bozuk giden ekonominin faturasını emekli ödememeli.  Yazık günahtır. Bize çektirilen bu ekonomik azap niye? Emekli zaten açlık sınırının altında. Ben 10 yıldır görevdeyim mutlu bir emekli görmedim.  Bu açıklanan rakam kesinlikle sükut-u hayaldi. Emeklinin bu pahalılıkta yaşaması mümkün değil. Ülkemiz adına üzülüyoruz. Torunlarımızın yüzüne bakacak durumda değiliz. Asla emekliye layık görülen bu zammı kabul etmiyoruz. Şiddetle reddediyoruz” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap