SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emeklileri biz daha çok seviyoruz

Emeklileri biz daha çok seviyoruz

21 Mayıs 2015 Perşembe - 15:41




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.





Şahin burada yaptığı konuşmada  Mersin Akkuyu Nükleer ve Sinop Nükleer Enerji Santrallerini 2020'li yıllarda bitirmeyi hedeflediklerini, üçüncüsünü de planladıklarını söyledi.

CHP'nin emeklilere çift maaş ikramiye vaadini eleştiren Şahin, bunun için 25 milyar 700 milyon lira kaynak gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi: “Biz emeklilerimizi sevmiyor muyuz? Biz onlardan daha çok seviyoruz. Türkiye'nin imkânı olsa, bütçe imkânları el verse biz daha fazlasını veririz. Hatta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız geçenlerde çok çarpıcı bir bilgi verdi televizyon programında. 'Şu anda en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira olabilirdi' dedi. 'Eğer 90'lı yıllarda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde 39-40 yaşında insanlar emekliliğe sevk edilmiş olmasaydı ve bu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun parasal yapısını bozmamış olsaydı şimdi SGK kendi yağıyla kavrulur bir kurum haline gelirdi. Biz en düşük emekli maaşını 2 bin 500 liraya kadar çıkartabilirdik' dedi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap