SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emekliler böyle isyan etti "Emekliye değil mezara ayrıldık"

Emekliler böyle isyan etti "Emekliye değil mezara ayrıldık"

21 Nisan 2022 Perşembe - 11:36




Bakan Bilgin zam yok dedi, mikrofon uzattığımız emekliler böyle isyan etti: "Emekliye değil mezara ayrıldık"





Türkiye’deki ekonomik krizden en çok etkilenenler arasında emeklilerimiz var… Yılda iki kez dini bayramlarda emekliyi bir nebze de olsun rahatlatmak amacıyla verilen ikramiyelerden, bu yıl müjdeli haber gelmedi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, ikramiyelere ilişkin, “Emeklilere 1100 lira ödenecek. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok” dedi, sokakta mikrofon uzattığımız emekliler ise, “Bizi öldürdüler resmen. Biz de bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Ne yiyeceğiz” şeklinde iktidara isyan ettiler.

İKTİDARA OY MOY YOK

İkramiye zamlarının yapılmama sebebinin ülkenin tamamen ekonomik çıkmazda olduğundan olduğunu söyleyen Hüseyin Turgut, “Emekliye zaten bir şey verilmedi ki. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum artık. Bu günün şartlarında en perişan olan emekli. Emekli her halde ölüme ayrıldı. Maalesef memleketin ekonomisi bu kadar. Emekli evinde otursun bir yere çıkmasın istiyorlar. Torunlarımıza çikolata bile alamıyoruz. Torunları gördük mü kaçıyoruz artık. Emekliler bu iktidara bir daha kesin oy vermezler” dedi.

KENDİLERİNE GELİNCE

Halim Yılmaz Latifoğlu, “Bu gidişata baktığımızda ikramiye eriyip gidiyor. Halbuki bunun da maaş artışları gibi olması gerekirdi. Tabii ki yükseltmeleri lazım ki bir işe yarasın. Devletin şu anda para sıkıntısı var. Kasada para yok ve bütçe çok açık. Halinden memnun olmayan emekli tabii ki bu iktidara oy vermez” şeklinde konuştu. Emekli Osman Çolak ise, “1500-2000 şeklinde bir ücret bekliyorduk. Çok şaşırdık. Geçen seneki 1100 ile bu yılkı 1100 aynı mı? Enflasyon malum çok yüksek. Kendilerine gelince har vurup harman savuruyorlar ama bize gelince yok” ifadelerini kullandı.

1100 LİRA İLE NE ALINABİLİR?

1 KİLO ÇAY 42.25 TL
2 KİLO ŞEKER 32 TL
2 KİLO PİRİNÇ 40 TL
2 KİLO BULGUR 20 TL
2 KİLO MERCİMEK 60
2 KİLO UN 35
1 KİLO NOHUT 18 TL
1 KİLO TEREYAĞ 108 TL
5 LT SIVI YAĞ 190
1 KİLO BEYAZ PEYNİR 75 TL
KAŞAR 85
1 KİLO ZEYTİN 55YUMURTA 30’LU 46 TL
5 PAKET MAKARNA 30 TL
TÜP 320 TL

NOT: Bu tabloya et, tavuk, balık, süt, sebze-meyve gibi besinler maddi imkansızlıklardan dolayı dahil edilememektedir.

HABER: EMİN SARAÇ
KAMERA: EROL TAŞKIN

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
2
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap