SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emekli vatandaşlar tepki gösterdi: Çoluk çocuk yardım etmese açız!

Emekli vatandaşlar tepki gösterdi: Çoluk çocuk yardım etmese açız!

23 Eylül 2023 Cumartesi - 14:58




Enflasyon giderek artarken hayat pahalılığı da yükselmeye devam ediyor. Osmaniye'de emekli vatandaşlar aldıkları maaş ile geçinemediğini dile getirerek ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.





Artan enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezdirilen emekliler ekonominin gidişatına tepki gösterdi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde pazar alışverişine çıkan emekliler geçinemediklerini söyledi.

Emekli vatandaş Ali Kömür, "Hükümet bize 7 bin 500 lirayı çok görüyor. Nereden geçinmesi ya? Çoluk çocuk yardım etmese açız ya. Yakında çıkacağız camilerin önüne" dedi. Başka bir emekli Hüseyin Gürsoy ise, "Günlük olarak gidip çalışacağım, yaşım 73. Ne diyorlarsa onu yaparım gücüme göre" ifadelerini kullandı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarına çıkan emekliler geçinememekten yakındı.

"VERDİKLERİ PARA PUL OLDU"


Pazar alışverişine çıkan emekli Hüseyin Gürsoy şunları söyledi:

"2016'da emekliyim. Zam verdiler fakat bir türlü enflasyonun önüne geçemiyorlar. Geçiyoruz diyorlar maalesef verdikleri para pul oldu. Çoluk çocuk rezil, vatandaş rezil. Vatandaşın kimi ev kirasını ödeyemiyor, kiminin ekmek parası yok. Allah yardımcımız olsun. Yıl başında veririz diyorlar haktan hayırlısı. Verirlerse verirler, vermezlerse kendileri bilir. Günlük olarak gidip çalışacağım, yaşım 73. Ne diyorlarsa onu yaparım gücüme göre. 7 bin 500 lirayı borcumuzu veriyoruz, harcımızı verip bir ekmek parası kalırsa şükür."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap