SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, tarife değişti, aboneler artık...

Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, tarife değişti, aboneler artık...

03 Nisan 2022 Pazar - 18:23




Elektrikle ilgili flaş karar verildi. EPDK son dakika duyurdu. Aboneleri yakından ilgilendiriyor. Lisanssız elektrik üretim tesisi sahibi ticarethanelere yapılacak ödemelerde kademeli tarife uygulanacak. İşte son dakika haberinin detayları...





Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), 31 Mart 2022 tarihli ve 10892 sayılı kararı uyarınca; lisanssız elektrik üretim tesisi sahibi ticarethane aboneleri serbest tüketici olsa da olmasa da üreticilere ödenecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi bedeli için kademeli tarife esas alınacak. Uygulamada mahsuplaşmanın saatlik veya aylık olarak yapılması arasında da herhangi bir ayrım yapılmayacak. 

Saatlik mahsuplaşmada tüketim üretimi geçerse; kademeli tarife, saatlik mahsuplaşma neticesinde elde edilen net tüketim değeri üzerinden uygulanacak. 

Aylık mahsuplaşma kapsamındaki tesislerde ise mahsuplaşılmamış ham tüketim değerleri esas alınarak, tüketiciler ve tedarikçiler için kademeli tarife kapsamında uygulama yapılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap