SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrik ve doğalgaz faturaları AKP - MHP seçmenini de mutsuz ediyor!

Elektrik ve doğalgaz faturaları AKP - MHP seçmenini de mutsuz ediyor!

13 Şubat 2022 Pazar - 13:19




Elektrik ve doğalgaz faturaları AKP - MHP seçmenini de artık mutsuz ediyor.





Aksoy Araştırma tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye Monitörü 2022, 5. hafta araştırmasına göre, AKP ve MHP seçmeni de ekonomik durumdan mutsuz. 

Elektrik ve doğalgaz faturaları, iki partiye oy veren seçmeni de büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Cumhur İttifakı seçmenlerinin büyük bir bölümü, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyor. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, araştırmaya katılanların yüzde 83,4’ü elektrik faturasını öderken çok zorlandığını/zorlandığını belirtti. Zorlanmadığını/Hiç zorlanmadığını belirtenlerin oranı bu araştırmada yüzde 8,2 oldu. 

Parti bazında seçmenin zorlanma durumuna bakıldığında genel olarak ortalamanın çok üzerinde ödeme zorluğuyla karşılaşma olduğu görüldü.

AKP'li seçmenin yüzde 72.4'ü, MHP'li seçmenin ise, yüzde 70.6'sı faturalarını ödemekte zorlandıklarını ifade etti. 


Doğalgaz faturasını ödemekte zorlananların oranı, Türkiye Monitörü 5 hafta araştırmasında yüzde 78,8 oldu. Zorlanmadığını/Hiç zorlanmadığını belirtenlerin oranı yüzde 11,4 olarak açıklandı.

Parti bazında incelendiğinde benzer bir şekilde doğalgaz faturasını öderken, diğer partilere oranla daha düşük oranda zorlanan seçmen AKP seçmeni oldu.

Buna rağmen, AKP seçmeninin yüzde 68,6’sı doğalgaz faturasını öderken zorlandığını/çok zorlandığını ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap