SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrik üretiminde suyun payı düştü

Elektrik üretiminde suyun payı düştü

18 Ocak 2015 Pazar - 18:48




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılının Türkiye’de su kaynakları açısından en kurak yıl olduğunu belirtti.





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılının Türkiye’de su kaynakları açısından en kurak yıl olduğunu belirterek, “Su kaynaklarının Türkiye enerji üretimine yüzde 25’ler civarındaki katkısı yüzde 20’lerin altına düştü” dedi. Yıldız sıcaklık ölçümlerinin yapıldığı 1880’li yıllardan bu yana, dünyada en sıcak yazın 2014 yılında yaşandığını söyledi. Yıldız, nükleer enerjiye de değinerek Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri için yapılan 22’şer milyar dolarlık iki anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek parçalı yaptığı en büyük anlaşma olduğunu anımsattı. Yıldız, bu projelerinin yıllık cirolarının yaklaşık 100 milyar doları bulabileceğini belirtti. Kışın yaşanan olumsuz hava koşullarının enerji arzında herhangi bir sıkıntıya yol açmadığını dile getiren Yıldız, “Zaman zaman bazı yerleşim birimlerimizde elektriklerin kardan kaynaklanan sebeplerle kısa süreli kesildiğini gördük. Fakat 21 dağıtım bölgemizde bu şartlara hızlıca cevap verildiği bir ortamı oluşturmaya çalıştık” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap