SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrik trafosu nüfus yoğunluğunu kaldıramadı

Elektrik trafosu nüfus yoğunluğunu kaldıramadı

11 Temmuz 2016 Pazartesi - 11:14




Ayvalık İlçesi’nin 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da, Ramazan Bayramı’yla birlikte başlayan turizm sezonundaki nüfu





Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (UEDAŞ) sorumluluğunda olan Sarımsaklı’daki elektrik trafosu, Ramazan Bayramı’yla birlikte başlayan turizm sezonunda bu gece sekizinci kez patladı. Patlamaların ardından Sarımsaklı Meydanı karanlığa bürünürken, olay yerine gelen jandarma ekipleri trafo binasının etrafında güvenlik şeridi oluşturdu.

Yetkililer, turizm sezonu nedeniyle kentteki yoğun nüfus artışı sonrasında başta evler olmak üzere turistik işletme ve otellerde kullanılan klimalar yüzünden aşırı enerji yüklenmesi sonucunda sorunun oluştuğunu belirtti.

Patlamaların ardından Sarımsaklı’daki otel ve turistik işletmeler uzun süre jeneratörlerle hizmet vermek zorunda kaldı. Vatandaşlar, Sarımsaklı’da kış mevsiminde yaklaşık 8 bin olan nüfusun turizm sezonlarında 500 ile 600 binlere ulaştığını ifade ederek, mevcut trafo ve enerji hatlarının yaz aylarındaki nüfusa göre yenilenmesini istedi.

UEDAŞ ekiplerinin çalışmasıyla sorun giderildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap