SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrik Mühendisleri Odası uyardı: Bütün Türkiye Isparta gibi olur

Elektrik Mühendisleri Odası uyardı: Bütün Türkiye Isparta gibi olur

07 Şubat 2022 Pazartesi - 17:29




Elektrik Mühendisler Odası, yoğun kar yağışının ardından Isparta‘da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili “Elektrik Piyasası Kanunu`nda 25 Kasım 2020'de yapılan değişiklikle elektrik dağıtım şirketlerinin denetimininin özel şirketler tarafından yapılmasının önü açılmıştı. Bu dönüşüm gerçekleşirse bütün ülkenin akıbeti Isparta gibi olacaktır” dedi.





Elektrik Mühendisler Odası (EMO) yoğun kar yağışının ardından Isparta‘da yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili kritik uyarılarda bulundu.
EMO`nun Isparta’daki elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı açıklamada, sadece elektrik dağıtım şebekesinde değil iletim şebekesinde de hasarlar oluştuğunun anlaşıldığı, bu durumun da ağır kış koşullarına uygun enerji nakil hattı tasarımının yapılmadığını gösterdiği bildirildi.

Kesintinin sebeplerinin şeffaf bir şekilde incelenmesi ve ihmali görülenler hakkında yaptırım uygulanması istenen açıklamada, “Isparta Vakası ve eldeki bilgiler doğrultusunda TEİAŞ’ın özelleştirilmesinden vazgeçildiği derhal kamuoyuna ilan edilmelidir” denildi.

Açıklamada, siyasi partilere de seslenilerek, "EMO olarak daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, özelleştirmeler ve serbest piyasa; ucuz, kaliteli ve sürekli elektrik değil, tam tersine pahalı, kalitesiz ve büyük kesintilere yol açan karanlığı Türkiye`ye getirmiştir. Enerji zamları enerji sektörünün hızla kamulaştırılması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu olay bunu bir kez daha teyit etmiş olup, siyasi partilere bu acil durumu işleme almalarını kamusal bir sorumluluk ile hatırlatmak istiyoruz" denildi.

‘Asli sorun belirlenmeli’

Elektrik Mühendisler Odası'nın açıklaması şu şekilde:
"Isparta‘da kar yağışı nedeniyle 50 saate varan elektrik kesintileri yaşanması, iktidarın enerji politikalarını bir kez daha ortaya koymaktadır.
Olağanüstü mevsim koşullarının sonucu diyerek açıklanamayacak denli büyük bir skandal olan kesintiyle ilgili sorumlu kurumlar suçu birbirine atarken, olan vatandaşa olmuş, hasta, yaşlı ve bebekler dahil soğuk ve karanlıkta çaresiz kalmışlardır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap