SON DAKİKA



Haber > Gündem > Elektrik fiyatına yüzde 20 zam kapıda!

Elektrik fiyatına yüzde 20 zam kapıda!

28 Mart 2022 Pazartesi - 09:58




Elektrik fiyatı ile ilgili Enerji Uzmanı Çağada Kırım'ın hesaplamalarına göre nisan ayı ile birlikte tüm tüketici gruplarına en az yüzde 20'lik zam geleceği öne sürüldü.





Elektrikte zararına üretim başladı. Fiyatlara Nisanda zam yapılmaması durumunda temmuz ayında yüzde 100’ün üzerinde zamma mecbur kalınacağı belirtiliyor.

"ELEKTRİK FİYATINA YÜZDE 20 ZAM KAPIDA"

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'e açıklamalarad bulunan Enerji Uzmanı Çağada Kırım'ın hesaplamalarına göre nisan ayı ile birlikte tüm tüketici gruplarına en az yüzde 20'lik zammın söz konusu olacağı belirtildi.

Döviz kurlarındaki artışla birlikte elektrik üretim maliyetleri katlanarak artıyor. Kilovatsaat (kWh) başına net enerji maliyeti 1.75 TL'yi geçti. Vergi hariç diğer giderlerle birlikte bu rakam 2 TL'yi aşarken, tüketiciye satılan elektriğin kWh fiyatı bunun oldukça altında kaldığı ortaya çıktı.

Enerji Uzmanı Kırım, yaşanan bu gelişmeler ile birlikte meskenlere zam yapılmayıp ticarethane, sanayi ve tarımsal tüketime zam yapılması durumunda ise zam oranının yüzde 40'ı aşacağına dikkat çekti. Kırım zamların daha fazla bekletilmesi durumunda ise temmuz ayında yüzde 100'den fazla fiyat artışına mecbur kalınacağını kaydetti.


"GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETLERİ ZARAR ETTİRİLEMEZ"

Şu anda mesken abonelerinin diğer tüketici grupları tarafından sübvanse edildiğini aktaran Kırım, bunun sürdürülemez olduğunu dile getirdi. Piyasanın yüzde 70'inin dolara bağlı olduğunu ifade eden Kırım, "EPDK'nın zammı 2 tarife dönemi erteleme hakkı var. Ama bunu uzun süre kullanamaz. Görevli tedarik şirketleri kanunen zarar ettirilemez" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap