SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ekrem İmamoğlu'na taş atanlardan biri istihbaratta görevli Uzman Çavuş çıktı!

Ekrem İmamoğlu'na taş atanlardan biri istihbaratta görevli Uzman Çavuş çıktı!

09 Mayıs 2023 Salı - 11:50




ERZURUM'da Ekrem İmamoğlu mitingine saldırıp taş atanlardan 15 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Yeni Şafak gazetesi, gözaltın alınan 15 kişiden M.A.K.'nın halen istihbaratta görevli bir Uzman Çavuş olduğunu yazdı.





Yeni Şafak gazetesi Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da taş atan saldırganlardan birinin Merkez Komutanlığı’nın istihbaratta görevli Uzman Çavuş Muhammet Akif K. olduğunu yazdı. 

Merkez Komutanlığı istihbarat görevlisi

Ersin Çelik imzalı haberde, İmamoğlu’na taş atanlardan birinin kimliğinin Türkiye’nin nasıl karanlık bir provokasyonla karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdiği belirtildi. Habere göre bu isim Merkez Komutanlığı’nın istihbarat biriminde görevli Uzman Çavuş Muhammet Akif K.

FETÖ'den işlem görmüş ama görevde

Haberde, “FETÖ’den işlem gören M.A.K.,’nın hâlâ aktif olarak görevde olduğu öğrenildi. K.’nın FETÖ’den işlem görmesine rağmen pasif bir birime alınmayıp hâlâ en kritik birim olan istihbaratta bulunması ise şaşırttı. Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan K., polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi" denildi.

İçişleri Bakanı Soylu doğruladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TVNET canlı yayınında, Yeni Şafak’ın haberini doğruladı ve şöyle dedi: "Orada bir tek ilk taşı atan kişi kafamızı karıştırıyor. Bir uzman çavuş. FETÖ'yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş.”


Gözaltınadaki 15 kişi serbest, 4 kişi aranıyor

Dün adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden biri savcılık tarafından, 14'ü ise hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Polis, olaylara karıştığı belirlenen 4 kişinin ise aranmasının sürdüğünü açıklamıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap