SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Ekonomik sorunları hangi parti çözer'' anketinde dikkat çeken sonuç

''Ekonomik sorunları hangi parti çözer'' anketinde dikkat çeken sonuç

19 Mayıs 2022 Perşembe - 09:36




ASAL Araştırma tarafından yapılan Türkiye Siyasi Gündem Mayıs ayı anketinde katılımcılara "ekonomik sorunu hangi parti çözer" sorusuna verilen yanıt dikkat çekti.





ASAL Araştırma tarafından 30 büyükşehirde yapılan araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?, Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" soruları yöneltildi. Yüzde 67.2'lik kesim ekonomik sıkıntılar yanıtını verirken diğer sorunun cevabı ise AK Parti oldu.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık, 5-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında 30 büyükşehirde 2 bin 400 kişiyi kapsayan anketinde vatandaşlara "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?", "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorularını yöneltti.

EN ÖNEMLİ SORUN "EKONOMİK SIKINTILAR"

Araştırmaya katılanların yüzde 67.2 gibi büyük çoğunluğu, Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 6.5 ile işsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 5.4 ile eğitim, dördüncü sırada ise yüzde 4.2 ile adalet başlığı yer aldı.

"SORUNU ÇÖZECEK PARTİ" SIRALAMASINDA ZİRVEDE AK PARTİ VAR


Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 33.1'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 24.5'lik kesim de CHP'den yana görüş bildirdi. Üçüncü sırada yüzde 8.7 ile İYİ Parti, dördüncü sırada yüzde 7.5 ile HDP, beşinci sırada yüzde 4.2 ile MHP, altıncı sırada yüzde 1.1 ile DEVA Partisi, yedinci sırada ise Saadet Partisi bulunuyor.

"EN GÜVENDİĞİNİZ DEVLET ADAMI VEYA SİYASETÇİ KİMDİR?"

Ankette katılımcılara, "En güvendiğiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir?" açık uçlu sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 31'i Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verdi. Erdoğan'ı yüzde 13.5 oranıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izlerken, üçüncü sırada yüzde 11.6 oranıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dördüncü sırada yüzde 10 oranıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beşinci sırada yüzde 8.5 ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altıncı sırada yüzde 8.1 ile tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yedinci sırada yüzde 3.8 oranıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sekizinci sırada yüzde 3.4 oranıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokuzuncu sırada yüzde 3.0 oranıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve onuncu sırada yüzde 1.5 oranıyla DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yer alıyor.

İşte ASAL Araştırma'nın anket sonuçları:

 ASAL Araştırma'nın anket sonuçları


 ASAL Araştırma'nın anket sonuçları

 ASAL Araştırma'nın anket sonuçları

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap