SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ekonomi berbat durumda!

Ekonomi berbat durumda!

18 Ocak 2017 Çarşamba - 16:31




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaykara İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.





CHP Çaykara İlçe binasında yapılan toplantıya bir çok partili katıldı. Toplantıda gündem ‘Terör ve Başkanlık sistemi’ olurken parti yöneticileri üyelerinin bu konuda görüşlerini aldı.
 
KADINLARINIZI PARTİYE GÖNDERİN
 
Partililerine seslenen CHP Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Yazıcı, üyelerine parti etkinliklerine katılma çağrısında bulundu. Yazıcı, “Bir yandan memleket elden gidiyor diyoruz, bir yandan demokrasi gidiyor diyoruz dövünüyoruz, akşamdan sabaha televizyondaki tartışmaları izliyoruz ertesi sabah partinin etkinliğine çağırdığınızda gitmiyoruz. İsterseniz sabahdan akşama kitap okuyun kanal izleyin bir yararı yok. Onu eyleme dönüştürmedikten sonra sokağa çıkıp duruşunuzu belli etmedikten sonra birikiminiz bir işe yaramaz” dedi. Yazıcı, “Beylerden ricam hanımlarınızı, kızlarınızı, gelinlerinizi, annelerinizi partiye gönderin. Şu bir gerçek kadınlarımızı gençlerimizi bu işe katmadan bu işin üstesinden gelemeyiz. Oyumuzu arttırmamız için bu şart” diye konuştu.
 
CAN GÜVENLİĞİ KALMADI
 
Toplantıda konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngöir ise, ülkede 3 ciddi sorun olduğunu belirtti. Biri terör, ikincisi Anayasa Değişikliği Taslağı ve ekonomi olduğunu belirten Turgay Güngör, iktidar partisi AKP’nin 2002 yılında sıfır terörle ülkeyi devraldığını belirtti. Güngör, “Bugün bakıyorsunuz içte terör, dışta da savaş var. Kanımızla canımızla barış getirdiğimiz Kıbrıs’ta topraklar vererek bir anlaşma yapmaya çalışıyorlar.” Terör bir insanlık suçudur diyen Turgay Güngör, Terör nereden gelirse gelsin bir bu terörün her çeşidine karşıyız şiddetle terörü kınadıklarını belirtti. Güngör terörle karşı çok ciddi istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, hükümetin terörle mücadelede ulusal terör politikasının olmadığını belirtti. Güngör, ülkede hiç kimsenin terör nedeniyle can güvenliğinin olmadığını söyledi.
 
2016’DA TÜRKİYE 3 DARBE YAŞADI
 
2016 yılı içinde Türkiye’de 3 darbe yaşandığını belirten Turgay Güngör, “Bunlardan biri yüzde 49 ile iktidara gelen bir başbakan Ahmet Davutoğlu resmen çağrılarak istifası alındı bertaraf edildi. Yani bir sivil darbe yaşandı. Her ne olursa olsun yüzde 49 ile hükümet olmuş bir başbakanın bertaraf edilmesi yanlış. İkincisi 15 Temmuz darbe girişimi. Bu da ayrı bir vaka hep beraber yaşadık. Bu darbe girişimine hep beraber karşı çıktık ancak sonunda bazı şeyler gelişti 20 Temmuz’da OHAL ilan edildi, OHAL ile yeni bir darbe ortaya çıktı. Bu da sivil bir darbe. Ve bugün bu OHAL adı altında bir anayasa değişikliği teklifleri görüşülüyor. OHAL altında referanduma gidilecek. Olacak gibi değil bir tarafta OHAL var her türlü baskı var, her türlü insanların üzerinde yaptırımlar uygulanıyor. Gazeteciler, yazarlar, çizerler yazdıklarıyla çizdikleriyle cezaevlerindeler. Bir yandan da referandum yapılacak. Bunları kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.
 
EKONOMİ BERBAT DURUMDA
 
Ekonominin çok kötü durumda olduğunu belirten Başkan Güngör, “Ülkede ekonomi ortada. Çalışanların durumu çok kötü, emeklilerin durumu felç, vatandaşlarımız yardımlarla hayatını sürdürmeye çalışıyor. Sürekli zamlar almış başını gidiyor. Döviz kurları oldukça yüksek, dış borç sürekli hızlı bir şekilde artıyor. İşsizlik felaket bir durumda, işsizlik oranı Türkiye’de yüzde 12. “ Başkanlık Sistemi Referandumu için top yekün mücadele edeceklerini söyleyen Başkan Güngör, “Tüm ilçelerde ve merkezde bir dizi çalışmalar yapacağız. Gece gündüz çalışacağız. Bu hafta çalışmaları tamamlayacağız alanlara çıkacağız.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap